I min familie er det tradisjon med urøkt, så jeg holder meg stort sett til det. Pinnekjøtt er den ultimate julemiddagen, men det finnes mange måter å lage den på
Min mors kålruletter er ett godt barndomsminne. Nå er det mange år siden jeg har spist det -og det er på tide å tørke støv av denne kjente husmannskosten
Dekk formen med aluminiumsfolie. Sett stekeovnen på 200 grader. La det små surre i ca 5 minutter. Hvit bacalao smaker like godt til fest, som til hverdags
Tataki er en japansk måte å tilberede fisk eller kjøtt på, hvor du freser kjøttet i glovarm panne med litt olje noen få sekunder på hver side, kun for å få en minimal stekeskorpe
Smaken minner om Bounty, men denne kaken er selvsagt mye sunnere. Bringebærbrus på den sunne måten. Jeg merker flere og flere som setter pris på desserter og kaker som ikke er stappet med sukker
Er avokadoen moden er det ingen problemer, og det er gjort på to minutter å lage guakamole. Heldigvis får man nå kjøpt grovere glutenfrie wraps på vanlige matvarebutikker
Hos oss bruker vi pinnekjøtt på juleaften og som oftest på nyttårsaften også. Navnet pinnekjøtt kommer av at kjøttet kokes på en "rist" av bjørkepinner, men det er ikke nødvendig at kjøttet kokes på bjørkepinner, du kan bruke en vanlig rist, og noen koker pinnekjøttet i vann uten rist også
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.