Også her er potetpurè brukt til retten, for er det egentlig noe bedre enn å mose alt dette sammen til en liten symfoni av smaker fra lammet, rotgrønnsakene og den passe krydrete potetpurèen eller mosen
Vann eller fløte som væske er valgfritt, jeg foretrekker vann til akkurat denne. La meg forklare. Du kan bruke alle typer kjøtt, kylling eller scampi, sidenlam trenger lang koketid, blir sausen enda bedre
Kok opp kjøttet og la det småkoke forsiktig til kjøttet er mørt. Skjær lammekjøttet i passe store biter og legg det i gryten sammen med grovkuttede grønnsaker, laurbærblad, timian og stilkene fra dillen
Serveringsforslag til denne retten er både roti, naan og ris avhengig av hva du liker. De fleste indiske restauranter med respekt for seg selv har tandoori kylling på menyen
Denne retten har jeg laget etter inspirasjon på Trondheim Mikrobryggeri. Der serverer de nydelig mat, og deriblant lammeskanker kokt i øl som de brygger selv + en dasj rødvin og grønnsaker
Hvis du har lyst på en variasjon fra de tradisjonelle lammerettene med fårikål og frikasse, så er denne gryteretten av asiatisk opprinnelse et kjempegodt alternativ
Ingrediensene til marinaden røres sammen og has i en frysepose. oppskåret lammekjøtt. Ha kjøttet i fryseposen og lukke den, smør kjøttet godt inn med marinade
Vi prøver den retten også, så gjør deg klar for god mat en deilig råvare. Ikke for det, frosset og vakumert er heller ikke å forakte, i mangel av det ferske
Det er minimalt med saus, men kraftig smak, derfor passer den fint med basmati ris og raita. Synes det er fint med en ekstra dag som dette for oss, eller hva tenker dere
Serveres sammen med for eksempel en linse og feta salat. Gni blandingen godt inn i lammet og legg salvie bladene i midten av steken, Rull deretter lammet sammen og bind opp steken
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.