Denne mosen er god i seg selv og trenger vanligvis ikke smakstilsetning av noe slag. Skrell potetene, kok dem møre, hell av vannet og hakk dem i grove biter
Jeg steikte kotelettene først på pannen sammen med finhakket hvitløkslik at de ble gylden brune, deretter hadde jeg på rosmarin, koriander, paprikapulver, pepper og litt salt(jeg tar heller mer salt på slutten av steiketiden for da trekker det ikke ut saften fra kjøttet)
Avkjøl. Du kan godt bruke din egen oppskrift på hvit saus hvis du vil, det som er viktig her er at sausen skal være litt tynnere enn vanlig “fiskebollesaus” – konsistensen skal være en mellomting mellom melk og hvit saus
Del potetene i to og skrap ut mesteparten av innholdet. Innholdet av potetene blandes sammen med rømme, smør, sennep (kan droppes), melk og halvparten av den raspede osten og vårløken
Jeg pleier å ha på litt parmesan også. I hvert fall de dagene jeg har det travelt. Jeg pleier alltid å bruke mer fløte enn det som står i oppskriften, og har gjerne i en hel boks
Koriander, hvitløk, salt og spisskummen kjøres i en blender eller med stavmikserTilsett oljen i en tynn stråle og så vannet før du kjører det sammenTilsett sherryeddikDu kan justere med mer krydder og evt eddik til du oppnår en smak du liker
Jeg ligger i sengen og lytter til lyder av ferie. Kaffetrakteren som sto først opp, vinden som hvisker til trærne utenfor, sjøen som fortsatt ligger stille og sover, gjengen med gutter som koser seg i stua og datteren min som lekes med av en ivrig kusine
Deilige stekte poteter med sprø skorpe og smak av hvitløk og krydder Nammis. Skjær poteter i båter, tilsett det du vil av krydder og andre grønnsaker, og bak i ovnen til alt er sprøtt og gjennomstekt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.