Vi bytter gjerne ut Tex Mex på fredagen medlibanesisk en gang i blant. Libanesisk mat er aldri feil. Denne gangen ble det kafta med det obligatoriske tilbehøret tabouleh og hummus
Krydre med salt og pepper. Server med valgfri tilbehør som kan være alt fra hummus, ost, ananas, salat, burgerbrød (bruker hjemmelaget gulrotbrød), tomat, yoghurt osv
I hele midtøsten er det vanlig med sauser laget av tahini, sitron, vann og krydder. Tahinien fungerer som emulgator, sausen blir ganske tykk, men kan tynnes med mer vann til ønsket konsistens
På tide med litt variasjon i fiskemiddagene. 2-3 laksefiléter Fetaost 1 pk ruccolasalat Rødløk 1/2 agurk 1/2 paprika Mais 4 ss olje 2 ts sitronsaft Hvitløk/pepperkrydder 1
Lammekjøtt medfetaost og annet snadder. Ha i urter og fetaost. Jeg har kaldt det libanesisk lammesnurr, men det er en oppskrift fra eget hode, så det er ikke snakk om noen klassisk oppskrift
I stedenfor pitabrød valgte vi nanbrød med hvitløk – og resultatet ble et fyrverkeri av en salat. Her er vår vri på den klassiske arabiske brødsalaten Fattoush
Det er bare å sette i gang med bakingen, så skjønner du hva jeg mener. I en annen mindre bolle pisker du sammen melk, egg, creme fraiche og olje fra fetaosten
) Jeg er veldig glad i å lage mellommåltider og snack, særlig i helgene hvor jeg ikke har særlig lyst til å lage middag så tidlig som i ukedagene, og gjerne på rolige helger hvor man skal lage litt sen middag for å kose seg med vin og film eller TV på kvelden
Her har vi deilig søtpotet blandet med andre grønnsaker, toppet med den litt syrlige fetaosten. Ha terningene av rotgrønnsaker i en ildfast form sammen med de skylte bønnene
Vend fetaosten, revet cheddarost og pinjenøtter inn i eggeblandingen med en slikkepott. Denne paien lages med filodeig, som er løvtynne ark med deig som fås kjøpt ferdig, så denne paien er faktisk veldig lettvint å lage selv om den ser fancy ut
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.