Uten fytinsyre, villedet lille. Det er den lagringsformen av mineralet. Spiser du mye ubehandlet eller ”rå” frø, belgfrukter, nøtter, eller korn får du i deg store mengder fytinsyre som binder seg til viktige mineraler og kan forårsake mineralmangel
Hva i all verden er detvi har gjort. Eller kanskje det er min stesønns jetlag jeg har tatt over. Eldstejenta skal begynnne på videregående skole til høsten
Jeg liker den sånn midt i mellom, ikke for søtVarmes opp (ikke koke da forsvinner alkoholen). I stedet for gløgg så lager vi glühwein og det smaker kjempegodt
Da jeg var liten og ble tvunget opp på fjellet var vissheten om at banan og loff ble servert på toppen av fjellet det som hold meg gående (bokstavelig talt)
Jeg liker den søt mot alt det sale, men ha gjerne litt salt og pepper i om du ønsker. Det er hovedgrunnen til at jeg heller bruker meltyper laget av mandler, sesamfrø og havre fremfor den noe fattige hveten
Øverst på bildet. Vi har altså prøvd to forskjellige rakfisktyper. Men to forskjellige går an, da har du muligheten til å smake deg litt frem og tilbake, og det trengs ofte
Nå som det bare er idErik og meg igjen i huset, prøver jeg å lære meg nye mengdeberegninger. Vi har for eksempel klart å komme ned i passe porsjon havregrøt etter x antall forsøk, og klarer stadig oftere å beregne akkurat passe mange poteter til middagen
Og det er jo forsåvidt en ny smak, selv om dette også var risgrøt. Så imorgen tenkte jeg å varme den opp igjen og blande inn litt morsmelkerstatning og se om det hjelper på
Hvor lang tid bakeprosessen tar avhenger av hvilke grønnsaker det er snakk om. Jeg bare sier det. For å gjøre middagen mer komplett, stekte jeg noen svinestrimler i en stekepanne, som jeg blandet sammen med grønnsakene på slutten av baketiden
Jeg håper jo en gang han liker hjemmelaget grøt bedre enn kjøpegrøt. Det gjør jernet mer tilgjengelig (men er visst mindre nødvendig enn ved enkelte andre kornsorter)
det hadde ikke jeg tatt med i beregningen først, så da måtte vi vente til dagen etter med å bake ut. Jeg fikk en pakke i posten med ingredienser til å bake pepperkaker fra Melange, så da var det ingen unnskyldning lenger til å ikke ta fatt på julebaksten
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.