500g hmel250g sammalt hvete grov5dl vann10g salt2 ss olivenolje20 g gjærBland vann og mel + olje. slipp oppi gjær og salt og elt i 15 min i maskin. rull ut til 3 baguetter og hev i 1/2 time
Bland sammen de tørre ingrediensene, spar litt korn og havsalt til topping. Dette brødet er ganske grovt med mye korn, men blir allikevel saftig og godt
Hvelv deigen ned på litt mel på bakebordet og kna den ekstra godt. Det står også på melpakken at ~ speltmel er flott til all slags bakst som pannekaker, rundstykker og brød ~ Brødene ble veldig bra, så dette kommer jeg til å gjenta
Pass på at vannet er 40 grader (ikke mer, ikke mindre) og elt sammen med det tørre til deigen er glatt og smidig. La deigen heve lunt og tildekket i 45 min. Del deigen i 3 og form til 3 avlange brød
Pensle med litt vann og dryss litt hakkede valnøtter over. Finn frem og mål opp alle ingrediensene. Bland mel, hakkede valnøtter, tørrgjær og salt i en kjøkkenmaskin med eltekrok
Pensle dem med litt lettvispet egg eller vann og strø resten av gresskarkjernene på toppen. Saftig og velsmakende, akkurat slik et hjemmebakt brød skal være
Bland alle ingrediensene, men hold igjen litt vann og spe ved behov. Mettende og kjempegodt brød. Denne gode oppskriften fant jeg på bloggen til fitnessfrue
Rør inn gjær i lunkent vann og la det stå 5 minutter før du tilsetter spelt. La kjøkkenmaskinen gå noen minutter før du dekker til med ett kjøkkenhånkle og la deigen stå 3-4 timer på kjøkkenbenken. Ha i ingrediensene i trinnn 2, vent med saltet og la kjøkkenmaskinen gå i 5 minutter, ha i salt og la den gå noen minutter til, om deigen er altfor løs ha i litt ekstra speltmel. Dekk til å la den heve 1 time, Ha deigen på ett bakebord med mel og brett inn deigen fra alle kanter og velt den i en stor brødform som er smurt. Sett inn nederst i ovnen og skru ned til 220 grader. Stekes i 20 minutter før du vipper brødet ut av formen og steker det videre i 10-15 minutter til det er hul lyd når du banker lett på undersiden. 20 minutter før du vipper brødet ut av formen og steker det videre i
Fordel deigen jevnt, og glatt litt over overflaten med slikkepotten som du kan dyppe i litt vann. Selv om jeg baker andre typer brød innimellom, så er disse speltbrødene noe vi “alltid” må ha – de egner seg godt til en næringsrik frokost og i nistepakken – med denne oppskriften så tilfredstiller du både lubne små barnehender og sultne arbeidsnever
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.