Chiafrø, disse mirakelfrøene, gjør også brødet ekstra sunt. Fukt brødene med litt vann og skjær et dypt snitt langsetter brødet så har du full kontroll med evt
Kvelde speltmel og speltflak er økologisk, og jeg har bakt endel eltefri brød medøkologisk mel. Nybakt eltefritt speltbrødmed knasende deilig skorpe vil nok de fleste bli begeistret for
Pass på at vannet er 40 grader (ikke mer, ikke mindre) og elt sammen med det tørre til deigen er glatt og smidig. La deigen heve lunt og tildekket i 45 min. Del deigen i 3 og form til 3 avlange brød
Pensle dem med litt lettvispet egg eller vann og strø resten av gresskarkjernene på toppen. Saftig og velsmakende, akkurat slik et hjemmebakt brød skal være
Mettende og kjempegodt brød. Denne gode oppskriften fant jeg på bloggen til fitnessfrue. Gjorde noen få endringer i min oppskrift, da jeg ikke hadde alle igrediensene og valgte det jeg hadde i skapet
Rør inn gjær i lunkent vann og la det stå 5 minutter før du tilsetter spelt. La kjøkkenmaskinen gå noen minutter før du dekker til med ett kjøkkenhånkle og la deigen stå 3-4 timer på kjøkkenbenken. Ha i ingrediensene i trinnn 2, vent med saltet og la kjøkkenmaskinen gå i 5 minutter, ha i salt og la den gå noen minutter til, om deigen er altfor løs ha i litt ekstra speltmel. Dekk til å la den heve 1 time, Ha deigen på ett bakebord med mel og brett inn deigen fra alle kanter og velt den i en stor brødform som er smurt. Varm opp ovnen imens til 260 grader varmluft, med stekebrettet i ovnen. Sett inn nederst i ovnen og skru ned til 220 grader. Stekes i 20 minutter før du vipper brødet ut av formen og steker det videre i 10-15 minutter til det er hul lyd når du banker lett på undersiden. 20 minutter før du vipper brødet ut av formen og steker det videre i
Selv om jeg baker andre typer brød innimellom, så er disse speltbrødene noe vi “alltid” må ha – de egner seg godt til en næringsrik frokost og i nistepakken – med denne oppskriften så tilfredstiller du både lubne små barnehender og sultne arbeidsnever
Jeg baker en del speltbrød, selv om det har ikke vært så mange oppskrifter med spelt på bloggen min tidligere, så her kommer et nydelig fullkorn speltbrød
Man kan bytte ut hveten med speltmel, men den vil oppføre seg noe annerledes og tåler mindre elting. Spelt skal blant annet ha et høyere innhold av mineraler og vitaminer, samt et høyt proteininnhold
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.