) vaniljekrem. Bre vaniljekremen over paien - og eplemosen over der. 1 glass eplemos eller 5 dl (mitt hjemmelagde er ikke så søtt - heller litt syrlig, og da blir det en fin smakskombinasjon mot vaniljekremen)
Da ble det selvsagt baking, denne eplepaien er enkel å få til. Start med å lage vaniljekremen. Jeg smakte og noterte, det ble så bra at jeg må dele oppskriften med deg
Så av disse blåbærene ble det altså blåbærcookies og blåbær- og eplepai. I helgen var jeg på hyttetur oppe på fjellet, og der var det masse friske blåbær, så jeg måtte selfølgelig plukke med meg litt
Denne gangen ble det en lun og grønn salat som vi spiste på lørdsagskvelden med røkt laks til. Vask potetene, rens løken, skrell nepene og del i biter, skvis (klem flat) hvitløksfeddene og smør en form med olje
Ha i en kasserolle sammen med melk og fløte og varm på middels varme. Siden vaniljekremen på butikken inneholder laktose og ikkekan spises så mye av var det greit å prøve å lage sin egen laktosefrie
Her er oppskrift på en god du kan lage selv, med vaniljestang. Vaniljekrem er så godt. Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører
Blir sprø og god og serveres lunkenmed is eller annet etter ønske. Strø et tynt lag med sukker oppå. Her ble det i går bakt, en eplepai uten egg og melk
Start med å dele vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Jeg er kjempeglad i vaniljekrem. Ha resten av melken i bolle sammen med maizena, og rør sammen
Spis varm, lun eller kald, med eller uten vaniljeis, vaniljekesam eller krem. eplepai av norske epler breddfulle av aroma og saft, blir alt annet enn tørt
Før væsken koker hell halvparten i bollen med eggeplommene, maizena og sukker/søtningen. Dekk til med plastfolie og la den stå og godtgjøre seg i kjøleskapet til dagen derpå
Heisann, det er så deilig ute i finværet om dagen og høsten er så vakker med sine fine farger. Deler også oppskriften på den deilige eplepaien jeg lagde i helgen
Vaniljekrem passer til det meste, det er perfekt i gjærbakst, så godt som i bløtkaker. Det som er viktig når du lager vaniljekrem er at du bruker ordentlig vaniljestang, det gir en mye bedre smak en vaniljesukker, men det kan til nød brukes det også
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.