200 grader
i ca 30 min For å få en fastere fisk så strødde jeg fisken med salt og lot den ligge 30 min før den ble satt i stekeovnen.Da trekkes noe av vannet ut.
Kok og skrell potetene. Ha i mel og smørjevningen rett før det koker. La sausen koke et par minutter under stadig omrøring (bruk visp) slik at sausen blir glatt og jevn
Klassisk lutefisk med ertepurè og bacon smaker aller best synes jeg. Det er derfor en fryd å kunne tipse om GLEA oppskåret lutefisk fra Røst som gir en bedre og fastere konsistens
Kan rulles sammen med smør og sukker. saftige potetlefser. eller fylt med kremost og laks kanskje. Avkjøl dem litt, skrell dem og press dem igjennom en potetpresse/mos dem
Start med å koke og avkjøle potetene. Bland sammen rømme, fløte og malte kokte poteter. Del deigen i to deler og elt inn hvetemel til deigen kjennes passe fast
Beklager at dette har tatt noe tid, men årsaken er at jeg aldri selv har laget lutefisk, så jeg visste ikke sammenlikningsgrunnlaget fra tradisjonell ovn til dampovn
Lutefisk serveres med de beste potene du kan finne, bacon og erterstuing. Også er det jo de som sverger til annet tilbehør som brunost, sirup og/ eller hvit saus
Myteomspunnet og dyr på restaurant. Fakta er at hjemmelaget er kjempeenkelt og rimelig. Tørrfisken ble liggende igjen i asken som ble våt i det påfølgende regnet, og aske er alkalisk
Da jeg var liten var det alltid min far som både lutet fisken og laget den til middag. Det var hele stykker med skinn og bein, ikke flotte fileter som jeg nå fikk tak i
Og alle guttene dro avsted for å la seg innskrive, hver til sin bydel. Hill deg lutefisk full av nåde, velsignet er din kaustiske duft og velsignet er du blandt julemat
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.