Trykk ned midten med tommelen og fyll hullet med syltetøy. Jeg brukte 2 1/2 dl med fin mix fra semper og 2 dl brunt mandelmelSkru på stekeovnen, 175grader. 2 1/2 dl med
Dette er utrolig myke mørdeigskakermed vaniljefyll som gir kaken kjempegod vaniljesmak. Ha alle ingrediensene til mørdeigsbunnen i en food processor med hakkekniv
Da jeg var barn gikk vi til en annen baker, baker Mæhlum, og kjøpte genfersnitter, og brakte de med hjem i de karakteristiske hvite papirposene som bakerne har
Navnet var allerede bestemt og offentliggjort og det ble derfor naturlig å dekorere kaken med dette. For ferskenfarget marsipan blandet jeg bittelitt rød konditorfarge og bittelitt gul konditorfarge i en mindre hvit marsipanbit til jeg var fornøyd med fargen (fargen kan godt være litt sterkere her enn sluttresultatet) for så å blande den ut med mer marsipan til en svakere og mer pastellfarget ferskenfarge
Kutt i ønsket størelse med saks eller bruk figurformer, pass på å dyppe formene eller saksen i maizennamel med jevnemellomrom, ha maizennamel på sårkantene og putt de i en lufttett boks
Pisk mykt smør sammen med sukker og brunt sukker. Trykk kulene litt flate med hendeneog lag gaffelmønster på kryss og tvers (bruk gjerne en grillgaffel e
Ha i smør oppdelt i biter sammen med eggeplommen og litt kremfløte. Dersom du ikke har food processor, kan du smuldre smøret i det tørre med fingrene i stedet, til du får en jevn, finkornet masse
Bland med sukker og hvetemel i en bakebolle. Pensle pinnene med eggehvite og press dem først lett ned i en skål med fint hakkede mandler og deretter i en skål med perlesukker
Legg mørdeigskakene med litt avstand på bakepapirdekkede stekeplater. Mal mandlene og bland sammen med melis og egget til en fast mandelmasse (se tips)
Ha i smør oppdelt i biter sammen med eggeplommen og litt kremfløte. Dersom du ikke har food processor, kan du smuldre smøret i det tørre med fingrene i stedet, til du får en jevn, finkornet masse
Ha i smør oppdelt i biter sammen med eggeplommen og litt kremfløte. Dersom du ikke har food processor, kan du smuldre smøret i det tørre med fingrene i stedet, til du får en jevn, finkornet masse
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.