Denne har smaker av parmesan, trøffelolje og hvitvin. Kremet maissupe med trøffel og parmesan. creme fraiche og gressløk (jeg brukte rømme og basilikum)
tøm "vannet" avmaisen og legg dem i en gryte sammen med potet, løk og olivenolje. når potetene er møre moser du suppen med en stavmikser til du får en fin pirre
Barbere kornet fra cobs, og bland med paprika, vårløk, tomater, avokado, lime og krydder. Kast skinn og frø fra paprikaene og skjær dem i terninger kjødet
Tilsett mais og kokosmelk. Topp med krutonger, dryss ristet kokos og eventuelt stekte maiskorn. Du kan også steke noen spiseskjeer med maiskorn for å toppe suppen med
Sødmen framaisen balanseres av syrligheten i limen, og paprika gir en herlig krydderlig smak. Avslutt med en skvis limesaft før du strør over finhakket, frisk koriander
Så av og til tar jeg en mais til side og lager en liten skål med denne. Jeg pleier å koke den først, med sukker, salt og litt gurkemeie etter tips fra kokeboken Honey & Co – det fremhever maissmaken enda mer
Fjern fra pannen og legg til side. Tips i mais og stek i et par minutter mer. 650g mais (bruk hermetisk, drenert, eller frosne). 650g mais (bruk hermetisk, drenert, eller frosne)
Også er det jo på slutten av sesongen for fersk norsk mais så da må man passe på. *Kjør sammen suppen med en stavmixer og smak til med lime,salt og pepper
Ha i osten og mos blandingen med en stavmikser eller i en foodprosessor. Smak til med trøffeloljen, salt og pepper og server suppen med ristet mais, snittet vårløk, Crème Fraîche og grovrevet trøffel(hvis du har, jeg hadde trøffel pasta på tube)Likte vi suppen
Til servering (vi hadde avokado med reker og fetaost til istedet). Jeg har vært så heldig å få produkter fraGoGreen til å lage nydelig Maissuppe med parmesan
Mot slutten av steketiden har du i maiskornene. Når potetene er møre, moser du blandingen i en blender, food processor eller med en stavmikser til du får en fin puré
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.