Lun chevre eller brie er en sikker vinner, spesielt med dette fantastisk tilbehøret. Skrell og vask rødbetene og del de i små terninger/biterLegg de i en ildfast form med en klunk oljeStrø over maldonsalt, pepper og gjerne noen friske urter
Ordet ' Chevre ' er det franske ordet for geit. Denne retten kan brukes både som forrett og dessert. Chevre er en ost, som opprinnelig kommer fra Frankrike, laget av geitmelk
En enkel men god forrett som passer godt sammen med vilt, og det spiser vi jo gjerne om høsten. Til barna kan man jo evt lage en variant med paté hvis det faller bedre i smak hos den yngre garde
Også koteletter og svinesteik blir merkbart bedre med litt rosmarin. Den inneholder kamfer, og virker mot lavt blodtrykk, og bør brukes med måte dersom du har høyt blodtrykk
Holdbarheten er kortere med hjemmelaget syltetøy (pga ingen kunstige tilsetningsstoffer) så det er en fordel å ikke lage for mye, men smaken er mye bedre enn kjøpe- syltetøyet, og det er helt naturlig, inneholder ingen fargestoffer og helt fri for E-stoffer som er i syltetøyet kjøpt på butikk
Smak til med salt og pepper og hell over salaten. Da er loffen sprø og osten myk og lun i midten. Stek i pannen med olje til brødet er gyllent på begge sider
skjær skiver med chevré og legg på. Tynt lag med honning. Kjevle ut deigen så tynn som mulig og ha på. stek i noen få minutter og legg på noen skiver med parmaskinke
Jeg har til ogmed forsøkt å melke Ging selv. Mange ulike typer chevre passer til og bakes. I en enkeltmannshusholdning er det imidlertid fort gjort at osten blir liggende en stund, og da blir den ikke nødvendigvis godt modnet, men snarere stram i smaken
Stripe rosmarin blader og bland med olje, hvitløk og krydder i en stekebrettet. Tips i potetene, knuse dem litt med en masher eller en gaffel og bland med blandingen olje
Når den er god og seig så lar du den stå i et kvarter å slappe av- Så elter du den noen minutter til, juster eventuelt med litt mer mel- men pass på så det ikke blir for mye
Chévre er også god kald sammen med f. Chevre, tørket timian og litt nykvernet pepper. TAKK MARIT for at du lærte meg å lage dette og flere andre herlige franske retter
Du kan fylle galetten med nesten hva du vil, jeg syntes steinfrukt som fersken, nektariner og plommer sammen med blåbær er den perfekte kombinasjonen for en sommerpai
Ringle over olivenolje og balsamico og krydre med salt og pepper. De kan også ristes i brødrister. Legg brødskivene over på stekebrett og legg på geitosten
Vaktel (fra Vaktelgården utenfor Kongsberg) er deilig medrosmarinogchevre fra Haukeli. Også koteletter og svinesteik blir merkbart bedre med litt rosmarin
Riv salatene i biter og bland dem med brønnkarse på et fat. Geitosten skjæres i skiver og legges på et ristet brød som settes på bakepapir på en bakeplate
Osten kom på bordet innpakket i filodeig, som en liten presang sammen med salat og spekeskinke. Catalan er en variant som er smaksatt med sitron eller appelsin
Smak til med salt og pepper. Kok opp honning, vanilje og sitron. Skjær osten i fingetykke skiver og gratiner den i ovn med grillelement eller stek den gyllen i en middels varm panne så den halvveis smelter
Deretter smak til med salt og pepper. Kokes i saltet vann med olivenolje som anvist. Ha olivenolje i en stekepanne og stek hvitløk, skalottløk, chili ogrosmarin på middels varme til løken er blank
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.