For fler matbilder, følg gjerne min mat-instagram konto, @ukesmeny. Aioli er en kald saus fra nordøstre Spania, og områdene rundt Katalonia og Valencia
5 dl fløte5 dl vikingmelk1 vaniljestang125 g sukker6 eggeplommer (fin bruk av overskudd etter kransekake- og marsipanproduksjon)4 egg500 g sukker2 dl vannBrødform på 2 liter eller porsjonsformer
Sett fram muffinsformer. Hadde både bær og kremost liggende i kjøleskapet som vi trengte å brukeopp før vi drar til Dubai, da ble det å lage glutenfrie muffins
Jeg hadde indisk mango kjøpt i Dubai. Man har så lett for å ta det gamle vante og jeg må innrømme at det går mye fortere å smelle sammen kaker du er vant til, men forrige helg da vi skulle være 12 indere til bords, ble det ingen indisk kake nei
Ærlige matbilder. Oppskriften nedenunder er sterkt inspirert av Chili con Carne a’la Jamie, mens framgangsmåten for loffen er å finne i gode, gamle «Fra boller til burritos«
Always have this in mind, from my experience teaching a cupcake class in Dubai where it is so hot, if you live in a hot country, and the frosting is runny because of the heat, put the mixing bowl in the fridge or freezer for about 10 minutes and then whip it up again
For fler matbilder, følg min mat-instagram @ukesmeny, og følg oss gjerne på Facebook. Jeg har hentet inspirasjon fra flere steder, og "sydd" sammen en oppskrift
De har et gigantutvalg av krydder fra Hedebogård, blant annet røkt paprika og en supergod BBQ. Jeg kjøpte også snapskrydder (Kreuter bitter) og lakrisrot fra Hedebogård for å prøve å lage litt snaps
Boken er en gave fra mine matglade bokklubbvenninner i Dubai. Fordi vi er en skipsnasjon, har våre handelsreisende i århundre skaffet oss eksotiske krydder og andre ingredienser fra fjerne matkulturer
Lofotens grove fiskeburgere har kanskje litt mye fett for PSMF-dietten, men noen ganger er det veldig greit med noe som er raskt å lage, spesielt når man kommer skrubbsulten hjem fra trening
Jeg ser jo at jeg er nødt til å gå et kurs på matfotografering, for det er vanskelig å fotografere maten mens den er varm, få det til å se delikat ut, samtidig som at den skal spises mens den er varm
100 g. glassnudler kokt etter instruks på pakken 400 g biff av god kvalitet (brukte velhengt ytrefilet)2 store gulrøtter julienneskåret i lange strimler1 agurk, julienneskåret i lange tynne strimler1 paprika i lange tynne strimler4 vårløk i tynne ringerreddiker om du har i tynne skiver1 neve eller to bønnespirer1 neve eller to med grovhakket koriandercashewnøtter om du har og er interessert en neve sesamfrøStek biffene godt brune på hver side
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.