Bare en rask oppskrift som noen av dere kan finne nyttig før jul … appelsin jule kjekser med en dråpe appelsin likør som gjør dem ekstra sprø… Denne oppskriften gir ca to stekebrett med appelsin duftende kjekser som kan bakes på forhånd og lagres til du trenger dem …
Smør formene du skal bruke godt med smør, og strø over sukker. Server med lemon curd og friske bær. Til 6 (store) porsjoner3 ss usaltet smør (pluss litt til å smøre formene du skal bruke)1,25 dl sukker (pluss litt til å sukre formene du skal bruke)0,3 dl hvetemel1,25 dl helmelk3 eggeplommer1/4 ts vaniljeekstrakt1/2 ts ekte sitronolje (kan sløyfes)1 ss Cointreau eller annen appelsinlikør3 eggehvitterSett ovnen på 185 grader på varmluft
En italiensk klassiker med mange forskjellige oppskrifter. Dynk den med halvparten av kaffeblandingen, bre halvparten av kremen utover, legg den andre halve kaken oppå og gjenta prosessen
Pisk kremfløte halvveis, og tilset så cointreau og vanilje. Kle botnen i springforma med bakepapir. Smelt smøret og bland saman med den smelta sjokoladen
Perfekt for kveldsmat med kjæresten eller tørste gjester. Fukt kanten av glasset med litt limefruktsaft, snu glasset opp ned og dypp den forsiktig i salt spredt på en tallerken
Julen er en høytid med mange mat- og bakerelaterte minner. Cointreau. Hva med å prøve å lage noen deilige marsipankuler du kan gi bort når du skal i selskap
Jeg har ventet et helt år for dette mange ganger tenkte på å lage den, men noen ganger er det verdt å vente på noen spesielle ting… Jeg deler oppskriften med dere og håper at du også vil gjerne prøve den kanskje denne påsken Dette er en type kake som er ofte forberedt og sammen med mange andre kaker plassert på bordet for familien og venner å feire påske
Saftig sjokoladekake med kaffe, Cointreau og himmelsk sjokoladekrem, hvem kan vel motstå det. Hva med å lage en skikkelig god sjokoladekake med bartepynt for å gjøre litt ekstra stas på mannen i huset, pappaen din eller en annen flott mann som fortjener det
Ha alle ingrediensene i en shaker og fyll opp med isbiter. Muligens litt syrlig, men veldig god, syrligheten kan du gjøre litt mindre ved å tilsette litt mere triple sec/cointreau
Tilsett Cointreau og appelsinsaften, og reduser tilsvarende mengde. Inspirert fra Maison Mat & Vin (andebryst ble erstattet med andelår, og så lager jeg rotgrønnsakspuréen ørlite grannet annerledes)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.