Da den hadde vokst seg fet og god, kunne bonden spise den selv, som en del av betalingen fra landeieren, som helt sikkert hadde kontroll med antallet gjess på gårdene
Gni inn gåsen med sitron og krydder, både innvendig og utvendig. Fyll den med oppdelte epler og evt. Lag en deilig saus med skyen, som du jevner, og avrunder med litt seterrømme, og en klikk smør som ikke må koke, bare nedsmeltes og røres ut
I går var det Mortensaften, og i dag er det Mortens helgendag. Han slukke en brann med så intens bønn at vinden slukket brannen, han kysset en spedalsk som ble frisk og han gikk Jesus i næringa med å vekke døde til live
Mortensaftenmed mortensgås. I forbindelse med mitt bokprosjekt ” Mat, øl og menn”, fant jeg en oppskrift på brød av den romerske statsmannen Marcus Porcius Cato eller Cato den eldre
Mortensaftenmed mortensgås. I Norge har man alltid fått høre at det er så bra med melk. Til og med Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet anbefaler nå, bare en halv liter melk om dagen for voksene
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.