Jeg har skrevet et eget blogginnlegg om at jeg ikkedriver en interesseblogg for cøliakere eller gluteintolerante (du finner det HER om du vi lese det), men denne oppskriften må deles
Isen er helt naturligsukkerfri, glutenfriog vegansk. I går var jeg å sviddelitt penger på spa ogfikk meg blant annet permanent vippebøyog fargede vipper
Her kan du naturligvis stappe neddi andre tingogså, som marsipan, kryddernøtter eller nøttesmør. Det er ingentvil om at dagens godteri er kunstig fra topp til tå og gjerne tilsattingredienser man ikke aner hva er, hvor det kommer fra eller hvordan det lages
Nydelig, naturligog god søtpotetsuppe. Oftest bruker jeg søtpotet i bakst, som “bakt potet” eller søtpotetfrites, men den gjør seg veldig godt i suppeform også
Nå begynner sommeren å nærme seg, og da får jeg lyst på iskrem. Og den er helt uten sukker og laktose. La banan tinelitt, før du kjører alt ikjøkkenmaskintil du har en kremet masse
This is my life - Det handler om å ta vare på seg selv..
Nå som barnehage og skole er godt i gang igjen begynner også sesongen for rennende neser oghosting, noe som holder både små og store våkne om nettene – og etter hvert kommer både den ene og den andre forkjølelsen
Trykk godt ned i formene med våte hender og form de gjerne litt rund i kantene. 100g linfrø100g kokende vann(Hell vannet over frøene)1 pk schar fiberbakst mørk1/2 pk schar mix b 2 ss fiberhusk4 ss pofiber1,5 ts salt2 ts bakepulver1pk tørrgjær200g frø (jeg brukte ca like mengder solsikke, sesam ogquinoa)(Bland alt det tørre ogtilsett)1800g kaldt vann250g oljeEventuelt 1ss honning(Hailinfrøeneog elt deigen)Fordeli 3 smurte 2l-former. Sett formene i ovnen på 50 grader og la heve til brødene akkurat når over kanten på formene. Jeg steker i35min, men jeg har inntrykk av at min ovn er litt 'treg'. Husk å la brødene avkjølte HELT før du kutter (minst 2-3 timer) kutter du for tidligblir de 'rå'. 100g linfrø. 2 ss fiberhusk. 4 ss pofiber. 200g frø (jeg brukte ca like mengder solsikke, sesam ogquinoa)(Bland alt det tørre ogtilsett)
Arbeidet bør også rettes mer mot å minimereforurensingen av naturligglutenfrie produkter, slik at cøliakere trygt kan spise mat som man egentlig tåler, og som er mye sunnere, bedre ogikkeminst mer smakfull, enn den dårligehvetestivelsen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.