Når pinnekjøttet er nesten ferdigtrekt i vatnet, steiker dei det litt i løk- og smørblandinga – og serverer pinnekjøttet med poteter og tradisjonelt følgje
Derfor ble det nesten vanlige vafler, med fullkorns hvetemel, sukrin, Berit Nordstrand sitt raps/kokos smør, rømme, melk, egg og masse deilig kardemomme
Pene og små julekakerSom overskriften sier så er dette så og si klassiske serinakaker. Man skal ikke tulle for mye med gamle oppskrifter, men jeg liker å prøve nye ting
Spanjolar og portugisarar strøymde til norske hamner for å frakte med seg denne vedunderlege handelsvara sørover, til katolske samfunn der fastetida – og fråværet av kjøtt – opna eit enormt behov for slik andevendeleg fiskevare med nesten evig levetid i tørka tilstand
Jeg hadde alle mulig gode intensjoner om å lage Coq au vin på den klassiske måten. I alle fall den neoklassiske med kylling i stedet for hane som er litt utfordrende å få tak i for tiden
Nå er det ikke lenge igjen. Malerne har gjort seg ferdige, elektrikeren henger oppunder taket og fester ledninger og gulvsliperen er i ferd med å bære inn monstermaskinene sine
I dag får du oppskrift på ei av dei nymotens kakene, oreokake. Det er ikkje mange år sidan Oreo-kjeks, desse svarte amerikanske kjeksa med ostekrem inni var uråd å få tak i her i landet
Arbeidet med disse deilige konfektbitene var godt i gang da det ble oppdaget at det var i minste laget med nugat, så det siste laget + sjokoladetrekket måtte utelates - uansett, konfekten ble "farlig" god, og bør nok oppbevares sånn litt ute av syne, ellers blir det alt for fristende
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.