Dette er et smakfullt brød som egner seg ypperlig til supper, gryteretter ogoster av mange slag. Det egner seg derimot ikke så godt til pålegg som kjøttpålegg, syltetøy eller brunost
Lyst på noe sunt og digg til lunch. Oppskrifter. Enkel, sunn oggod. Man kan legge til mye mer enn det jeg har lagt i den, om man for eksempel vil servere den til besøk eller liknende
Å, for et deilig brød dette var. En fantastisk sprø skorpe, frembrakt av dusjing av overflaten en rekke ganger under steking samt heving under fuktig klede
Fikk en forferdelig baketrang, så da var det bare å invitere venninner på kakebesøk. Har en lei tendens til å ha for mange slike dager, og ender alltid opp med å spise kake/kjeks/boller eller hva det skulle være, i flere dager på rad
Ha i biter av romtemperert smør/margarin, og tilsett deretter salt og melmiks. Elt deigen godt, helst i en kjøkkenmaskin i 5 minutter. Hell deigen i en smurt avlang formsomrommer 1,5 liter. Stek brødet på nederste rille i ovnen i ca 35 minutter på 200 C. 50 g romtemperert smør/melkefri margarin eller ½ dl olja
Brødet jeg bakte i dag er et lyst brød med litt grovt mel i. Å lage surdeigsbrød er ikke så vanskelig som man gjerne tror… Men man må ha en surdeigskultur for å kunne bake disse brødene
Liker du bananer og har lyst på ei kjempegod kake så kan du prøve ut denne Banankaken. Kaken var en winner her i heimen da barna voksteopp, ved bursdager og andre anledninger for både de største og minste måtte ha en bit av den populære banankaken
Er du av typen som hadde storeproblemer med å legge bortsjokoladepålegget. Eller av typen som aldri har brydd deg omsjokoladepålegg, men etter at du foretok en livsstilsendring plutselig drømmer omsjokoladepåleggom nettene
Jeg har ei lita jente som ikke liker middag på glass. Derfor lager jeg alle middagene til henne selv. Da blir det lite tilsetningstoffer, og maten er laget fra bunnen av
Ha i biter av romtemperert smør/margarin, og tilsett deretter salt og melmiks. Elt deigen godt, helst i en kjøkkenmaskin i 5 minutter. Hell deigen i en smurt avlang formsomrommer 1,5 liter. Stek brødet på nederste rille i ovnen i ca 35-40 minutter på 200 C. 30 g romtemperert smør/margarin eller 2 ss olje. drøyt 8 dl Finax Glutenfri Melmiks (500 g) (inneholder melk)
Legg litt bakepapir over brødet på slutten av steiketida, for å hindre at brødet blir brent. 4 eggca 2 dl rømme3-4 ss rapsolje50 malte mandler150 gram finmalte solsikkekjerner20 gram kruskakli1 stor ss fiberhusk (eller glutenmel)1 ts seltinsalt¨valmuefrø til pyntBland alt sammen og fyll det oppi ei lita brødform, kledd med bakepapir
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.