GLUTENFRIRULLEKAKE. I samme slengen laget jeg den ren glutenfri med mitt fantastiske kikertemel. Rullekake er noe som går fort å lage, det er bare litt flere prosesser med den
Her kommer en oppskriftpåglutenfrirullekake som smaker helt som vanlig rullekake synes jeg. Når kaken er gjennomstekt velter du den over på et bakepapir og lar den ligge å avkjøles mens du lager til fyllet feks krem
I dag er det Valentines day, og selvom jeg strengt tatt ikke bryr meg så mye om slike dager tycker jeg det er en bra anledning til å minne seg selv på å gi noen du er glad i litt ekstra oppmerksomhet
Mens kaken steker legger du et bakepapir litt større enn formen på kjøkkenbenken og strør på sukker. Det er ikke så mye å si om denne rullekaken - den er himmelsk god, rask å tilberede, og alltid vellykket
Oppskriftpå lavkarbo pepperkaker finner du på bloggen. I dag skal du få steg-for-steg med oppskrift og bilder slik at du også enkelt kan lage deg og de du er glad i en deilig rullekake
Pensle med egg og strø på valmuefrø. ca 1 liter grov glutenfri melblanding (her fra toro). Legg på bakepapirkledd brett, og sett til heving i ovn på 50 grader i ca 30 minutter. Stek på 220 grader i ca 12 minutter. ca 1 liter grov glutenfri melblanding (her fra toro)
Det finnes oppskrifterpå krumkaker som kun har mel, sukker og surfløte, og jeg mistenker at det vil være vanskelig å få til glutenfrie krumkaker med en slik oppskrift
Glutenfritt sukkerbrød bakt på potetmel og glutenfri fin kakemiks. 4 egg2 dl sukker1 1/2 dl glutenfri fin kakemiks1 1/2 ts bakepulver1 dl potetmelSlik gjør du. Sett ovnen på 160 graderSmør en springform (24 cm), ha gjerne bakepapir i bunn og på sidene
Når du trenger en erstatning i oppskriften, må du se på konsistensen. Den originale oppskriften er imidlertid med kremost, og da ble nerden vekket i meg
Rullekake var den første kaken jeg noensinne bakte på egenhånd, da var jeg ikke så gamle jenta. Bland mel og bakepulver , sikt det over i eggedosisen Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med rolige bevegelser,(bruk heller litt tid ) pass på at alt melet er blandet inn så du ikke får melkumper i kaken
Bruk resten av kremen på toppen og rundt kanten. Rasp litt sjokolade til å ha på toppen. Stek bunnene hver for seg, midt i ovnen på 180 grader i 35 minutter
Tenk så deilig å kunne lage noe på en halv time som er både godt og glutenfritt. Det finnes mange typer havregrynsrundstykker på nettet, men her er altså min versjon
Bruk de som de er med pålegg, som fastelavensboller eller som skuleboller. Nydelige glutenfrie boller. Ta litt nøytral olje, feks raps, på hendene og form passelige boller
Oppskriften er inspirert av Vibeke, med litt småforandringer. De som har smakt den syns den er veldig god, og det er ingen som har merket forskjell på denne og den vanlige med sukker
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.