Hev tildekket i en timeForm en pølse og legg i en liten brødformTa resten av deigen og klapp ut et lite flatt brød,dette øser du olje og fetaost på,trykk fetaosten godt ned i deigen
D. e. l. p. å. F. a. c. b. o. k. S. u. r. d. i. g. n. v. t. s. m. h. M. E. ,. f. ø. J. (. ). j. H. y. æ. I. N. U. /. -. P. A. V. T. B. 1. 0. 2. 3. 4. R. L. 8. 5. k l. d l
Den har blitt oppbevart kaldt, men ikke blitt matet eller bakt med på flere uker. Jeg håper jo det går greit, den er over ett år nå og har blitt en kjærkommen beboer på kjøkkenet mitt
Dere som følger meg på Instagram har fått med dere at jeg har begynt å bake med surdeig. Men hvorfor bruke dager og uker på å bake et brød, når det kan gjøres mye raskere
Ble entusiastisk og gjøv løs på skikkelig rugbrød nesten uten hvetemel, og selvfølgelig uten gjær. Ha på lokket og la det stå til neste dag, når du ser det bobler litt
Dette kalles fersk deig og gjør at deigen kan overleve på ubestemt tid. Kvelden før du skal bake med surdeig, er det på tide å friske den opp og la den stå romtemperert natten over
På den måten holdes surdeigen levende. Sørg for at deigen får luft, så legg lokket løst på. Rugbrødet du får oppskrift på her, holder seg opptil 14 dager i kjøleskap. Rist det sammen og la stå på benken 1 døgn. Jeg steker brødene i ovnen på 200 grader i 60 minutter. Rist det sammen og la stå på benken 1 døgn Sørg for at deigen får luft, så legg lokket løst på
La det heve på en lun plass til dobbel størrelse, cirka en times tid. Form hvert naan-brød til en dråpeform og legg på et bakeark på det forvarmede stekebrettet - OBS husk grytekluter
Denne oppskriften er basert på en gammel oppskrift som har vært en sikker vinner på mitt kjøkken i fler år, nemlig eltrefrie speltrundstykker fra ChocoLanas blogg
Vi har hatt kanelboller flere helger på rad, nå. Denne passer forresten for dere på lav-fodmap diett. Dekk til og la det stå en times tid på kjøkkenbenken
Del på Facebook. Det har du kanskje skjønt etter å ha sett hva som finnes på siden min. Det kan også nevnes at surdeigsmaken ikke kjennes på selve vaflene
På den måten holdes surdeigen levende. Sørg for at deigen får luft, så legg lokket løst på. Rugbrødet du får oppskrift på her, holder seg opptil 14 dager i kjøleskap. Rist det sammen og la stå på benken 1 døgn. Jeg steker brødene i ovnen på 200 grader i 60 minutter. Rist det sammen og la stå på benken 1 døgn Sørg for at deigen får luft, så legg lokket løst på
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.