Stekte lammeknoker for to. Legg dette sammen med løken og hvitløken i en ildfast form. Også her er potetpurè brukt til retten, for er det egentlig noe bedre enn å mose alt dette sammen til en liten symfoni av smaker fra lammet, rotgrønnsakene og den passe krydrete potetpurèen eller mosen
La meg forklare. Vann eller fløte som væske er valgfritt, jeg foretrekker vann til akkurat denne. Indiske retter er gjerne findelt fordi man spiser med skje og ikke kniv og gaffel
Dette gjør at kjøttet får en mer elegant smak, for man fjerner urenheter og slaggstoffer i kjøttet. Man må også huske på å ikke koke fløten for lenge med buljongen, og heller ikke la dillen koke
Kok opp kjøttet og la det småkoke forsiktig til kjøttet er mørt. Skjær lammekjøttet i passe store biter og legg det i gryten sammen med grovkuttede grønnsaker, laurbærblad, timian og stilkene fra dillen
Det du må huske på er at du ikke bør koke spinaten for lenge. Legg lammet i en ildfast form og sett et steketermometer i den mest kjøttfulle delen ( pass på at du ikke setter det i et ben)
Matbloggen Cupcakes og Tapas — Inspirerende oppskrifter
Jeg foretrekker pommes Anna og ved siden av. Legg kjøttet over i en ildfast form og stek det videre på 180 grader til du får ønsket kjernetemperatur, f
Denne retten har jeg laget etter inspirasjon på Trondheim Mikrobryggeri. Der serverer de nydelig mat, og deriblant lammeskanker kokt i øl som de brygger selv + en dasj rødvin og grønnsaker
Hvis du har lyst på en variasjon fra de tradisjonelle lammerettene med fårikål og frikasse, så er denne gryteretten av asiatisk opprinnelse et kjempegodt alternativ
Ikke for det, frosset og vakumert er heller ikke å forakte, i mangel av det ferske. Vi prøver den retten også, så gjør deg klar for god mat en deilig råvare
Serveres sammen med for eksempel en linse og feta salat. Forvarm ovnen til 160 C ( 180 for raskere steketid). Legg steken i en ildfast form sammen med saften av en halv sitron og sitronen, 2,5 dl vann og noen klatter med smør. 62 C siden temperaturen fortsetter å stige noen grader etter at det er tatt ut av ovnen. 62 C siden temperaturen fortsetter å stige noen grader etter at det er tatt ut av ovnen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.