Om man i tillegg smøre med olje er det bare å snu jernet og kaken faller ut. Potetkakene smakte like gode som da jeg var liten og stod rundt steiketakken til Marta ,en helt fantastisk reservebestemor jeg hadde da jeg voks opp
Potetkakermed sopp- og løkfyll, å herremin altså. Potetkaker. Så bare prøv deg frem til du har en fin konsistens på potetdeigen som virker ok å jobbe med
Skjær de opp i ganske store terninger og ha de over i kasserollen med sitronvann. Ha eplemosen over i varme og kokte glass for å øke holdbarheten av syltetøyet
Jeg kommer med et litt forsinket innlegg på glutenfrie potetkaker. Jeg regner ikke med noen har tid å lage disse i dag, men om du har en til to timer til overs en dag er det bare å sette i gang
Hjemmelaget eplemos. Dette var jeg veldig skeptisk på, siden jeg i utgangspunktet ikke liker eplemos. Eplemosen fikk ett søtt rosaskjær av det røde skallet
Derfor må selvfølgelig den gode gamle eplemosenmed også. Mos med en stavmikser. Basic eplemos. Så hvorfor ikke lage opp et godt lager med deilig eplemos selv
Så tok jeg av det øverste arket, og snudde arket medpotetkaken rett ned på pannen. Jeg forøkte meg litt frem med vannmengden, siden den kan variere etter hvor store potetene er og type poteter man bruker
Ikke alle bryr seg om dette, men jeg syns ikke det er noe godt med harde kjernebiter i eplemosen. Det tar ikke lange tiden, og du bør følge med så ikke eplene svir seg
Eg var så heldig at eg vaks opp i eit bestemorshus, og når ho hadde kokte poteter til overs lagde ho smakfulle, saftige potetkaker som vi fekk med ordentleg smør og sirup på
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.