Skjær rabarbra i biter og bland den med sukker og raspa ingefær i en kjele. Oppskriften fant jeg i bladet Vårens Mat utgitt av Allers, et blad jeg kjøpte nettopp fordi jeg så de hadde oppskrifter med rabarbra, noe som jeg finne lite av rundt forbi
3kg grovhakket rabarbra. 2 ss raspet fersk ingefærroot. 6 ss raspet skall av økologisk sitron. 2 ss raspet skall av økologisk appelsin. Ha alt opp i saftkokeren og la det dampe i ca 1 1/2 timer. -) 3kg grovhakket rabarbra. 2 ss raspet fersk ingefærroot. 6 ss raspet skall av økologisk sitron. 2 ss raspet skall av økologisk appelsin
Denne sprudlende rabarbraogingefærlimonaden er min absolutte favoritt. Ha det som nå ligner litt på en flytende rabarbragrøt over i silen og la væsken renne ned i bolle
Vask rabarbraen godt og trekk av litt av skallet. Jeg hadde fremdeles en god del rabarbra igjen etter saftkokingen, så da var det bare å kaste seg rundt på neste prosjekt
men ville lage min egen vri med bruk av rabarbraog jordbær syltetøy som jeg laget selv. Rens rabarbraen først og kutt den i biter,gjør det samme med jorbærene,legg
Styrk imunforsvaret med sitron ogingefær. Dette lager du raskt og oppbevarer i kjøleskapet. Riv ingefær med skallet på, på den groveste delen av rivjernet
Det er rabarbratid, og akkurat nå smaker de nye stilkene aller best. Kok opp vann og ha i tagatessen. Rabarbra er ikke så sunt i store mengder, men litt nå i høysesongen må en vel kunne unne seg
Ikkje fordi eg ikkje unnar dei rabarbra om våren, men fordi eg ogfotograf Marius skal ta rabarbrabilete til Digg-kokeboka neste veke, og då treng me alt me har av rabarbra
Del stilkene i biter, legg i en kasserolle sammen med vann, sukker, ingefær, sitronskall og kanel. Rabarbra brukes mye i moderne matlaging, enten alene eller i blandinger, og her kan nevnes syltetøy, saft, grøt, suppe, kaker, is, chutney og vin
Rabarbra - ananas og kokosmarengs i skjønn forening. røres luftig og hvitt. RABARBRA- OG ANANASKOMPOTT. dette blandes inn og røres til deigen er glatt og fin
Vask rabarbra stilker og jordbær og rengjør dem. Tilsett kremfløte og mer sukker om ønskelig…. Hakk både rabarbra stilker og jordbær i større men samme størrelse biter og legg først rabarbraog sukker i gryte eller panne med tykk bunn …
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.