Ramsløk er jo i vinden som aldri før, og i den sammenheng tenkte jeg at jeg skulle ta det jeg hadde igjen etter en ramsløk burger og lage en pesto med litt norske ingredienser (eller nesten iallefall)
Gnocchi er laget av kokte poteter som du blander med mel og eggeplomme og gir et raskt oppkok. La kokte poteter avkjøles litt og mos med gaffel eller med potetmoseren du ser jeg har brukt på bildet over (Kjøpes på Biltema/Ikea)
Bland det sammen medgnocchienog server. Flere matbloggere er med i utfordringen, nederst i innlegget finner du linker til de andre som er medog deres fantastiske bidrag
- Kok opp vann med salt og ha oppi et par håndfuller gnocchi av gangen. - Mos potetene med en rotmoser eller annet redskap du har for hånden, og rør inn to egg
Da jeg har fått forbud av samboeren mot å lage ramsløk hjemme hos oss (noe med fjorårets ødelagte plastboller, fem liter melk som måtte kastes, et kjøleskap som luktet ramsløk i to måneder, og et skap som fortsatt har en svak eim) har Stine fått jobben med å lage smør og pure hjemme hos seg
Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Den milde smaken som minner om hvitløk gjør at ramsløk kan brukes til mye, tror den er god å ha i en wok, sammen med pasta, på pizza, altså jeg klør i fingrene for å teste ut ulike måter å bruke disse fine grønne bladene
Server gnocchienmed salviesmør og en god neve revet parmesan, dette smaker utrolig godt. Jeg brukte bakte poteter, men opprinnelig er det mest vanlig med kokte, og jeg tror ikke det gjør så stor forskjell
Derfor kjøpte vi med oss fersk gnocchi – potetpasta – og roastbiff av irsk lam. Brun en spiseskje smør på middels sterk varme i en stekepanne sammen med to hvitløksfedd, og brun roastbiffen på alle sider
Kutt gnocchiane ein centimeter breie, og trykk dei litt med ein gaffel dyppa i mjøl. Skilnaden frå den norske ballen er at den italienske er laga med berre kokte poteter, ogmed finmjøl i staden for byggmjøl
Søtpotet gnocchimed spinat og chorizo. Gnocchi er en type pasta som tradisjonelt lages med potet. Kombinert med chorizo og mascarpone gir det mye god smak
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.