Kjært barn har mange navn, og raspeballer har mange navn etter hvor i landet du bor. Noen har bestemte ukedager hvor man spiser raspeballer til middag, og noen har raspeballer bare av og til slik som oss
Jeg koker to panner med raspeballer, jeg begynner altid med de glutenfrie. Da bruker jeg å forme en raspeball i hånden og ha den opp i det kokende kraften (bruk en så stor panne at du kan koke både kjøtt og raspeballer sammen, det gir en veldi god smak)
Det er mange som også gjerne drikker kefir til raspeballer, og selv om jeg ikke har prøvd det vil jeg tro både en hvitvin med noe restsødme også vil passe til
Raspeballer. Kok opp vann og legg i det salte kjøttet. Kok opp på nytt, skum godt og la. kjøttet trekke. Trekketiden er avhengig av størrelsen på kjøttet
Raspekaker, raspeballer, komle, potetball, klubb, kompe. Eg er iallefall oppvokst og vand med å kalle det raspekaker eller raspeballer, så overskrifta deretter
Jeg elsker kumler og da gjerne på "trøndersk" vis med stekt flesk og søt brunost saus. På Vestlandet er det mest vanlig å servere kumlene sammen med kjøtt ,(svineknoke), grove pølser og kålrabi
1. Lammekjøttet kan kjøpes ferdig lettsaltet i butikken. Du kan ellers salte det selv ved å gni kjøttet godt inn med salt og la det ligge natten over i kjøleskapet
En av mine absolutte favorittmiddager er komper. Da snakker jeg skikkelige sørlandskomper, ikke noe raspeball med fårekjøtt og kålrabistappe her i gården
Skal man tro vestlendingene blir det ikke jul før pinnekjøttet står på bordet. Nå er det nå slik at det ikke bare er vestlendingene som nyter den herlige og unike smaken av saltet pinnekjøtt i løpet av julen, da nordmenn flest har begynt å få øynene opp for denne maten i nyere tider
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.