For en god stund siden, hadde jeg et innlegg medenenkel makroni og pølse rett. enkelbarnevennlig middag/ Det innlegget har hatt masse besøk, og det er jo koselig at andre har funnet inspirasjon Nå som lillesøster har vært litt dårlig etter fjerning av mandler, har enkel, myk, god og barnevennlig mat igjen fått fokus her i huset
Fyll så etter med de andre grovhakkede grønnsakene, unntatt squashen. Her er ei oppskrift på den ultimate ratatouillen, inspirert av ei kokebok jeg har fra Provence
Kutt aubergine, squash, fennikel og paprike i like store biter, ha de i en langpanne med bakepapir. I dag lagde jeg ratatouillemed hvite bønner og soyabønne-spagetti, jeg velger økologisk når jeg får tak i
(fransk grønnsaksgryte til 6 personer)1 squash i terninger1 gul eller rød paprika i terninger4 tomater i terninger (uten skall og innmat)1 hakket løk5 ss olivenolje1 neve hakket basilikum3 fedd finhakket hvitløk2 ts rødvinseddik2 ts sukker2 ss fetaost i terninger Stek squash i olje i ca 5 minutter. Tilsett paprika og stek videre i noen minutter Tilsett tomat, løk, hvitløk og basilikumHa i rødvinseddik og sukker og la det koke på svak varme i 5- 10 minStrø over friske basilikumblader og fetaost. 5 ss olivenolje
Passer perfekt med kylling, lam, hvit fisk, kan gjerne serveres kald med grillet kjøtt om sommeren. Ratatouille Ratouille er ikke bare en disneyfilm men er også en nydelig sør-fransk rett som er lagd av ferske grønnsaker
Vi har hatt både svinekjøtt og kylling sammenmedden, og den kan nok passe med fisk også. Ratatouille er en sunn og mager rett, som passer både for seg selv og som tilbehør
Det er også godt å ha sammenmed litt pasta. På søndager var det alltid stor familielunsj og det sto ofte et stort kjøttstykke og enratatouille på bordet, à la denne
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.