Jeg har skrevet et eget blogginnlegg om at jeg ikke driver en interesseblogg for cøliakere eller gluteintolerante (du finner det HER om du vi lese det), mendenneoppskriften må deles
Full av inspirasjon dro jeg hjem og googlet oppskrifter på fermentert ketchup og strandet på denneegenkomponertevarianten som ble til ut fra det jeg hadde tilgjengelig og med fokus på de smakene jeg liker skal være mest fremtredende i ketchup
lacto-fermentert mat er dette noe av det enkleste du kan starte med. Ordet «syltet» ofte forveksles med ordet «gjæret» men sylting handler om å bevare matvarer i et surt medium
Jeg elsker smoothie, men blir fort lei og trenger derfor variasjon. Jeg spiser heller ikke så mye frukt lenger og er moderat på bærfronten på grunn av følsomhet for benso- og salisylsyre som det finnes mye av i bær
Ketchup er et must nå i grillseongen, og ellers i året for ketchupelskere. Denneoppskriften er lånt fra jord til bord bloggen og smaker helt nydelig, og full av snille bakterier som er supert for fordøyelsen
Først ut var fermenterte tomater eller melkesyregjæret om du vil. Hei og God Mandagsmorgen. Dennehelgen har høsten vist seg fra sin beste side og da er det slett ikke ille
Dette er sånn raw food nerdemat, som jeg tyllet i meg som brøderstatning da jeg var i mitt mest knallharde supermat- og rawfood kjør for en del år tilbake
For tideneksperimenterer jeg mye med fermentert mat i alle varianter, både fordi jeg synes det er gøy, og i håp om å bygge opp igjenen god og sunn tarmflora og på sikt blir kvitt hele IBS-problemet
Jeg vil tippe at dette er kanskje det letteste innenfermentert mat du kan lage, så om du ikke har tatt fatt på fermenteringenda, prøv denneenkleoppskriften på fermentert ketsjup
Da jeg kom på trening merket jeg nemlig at treningsdagboken med alle de tidligere treningsøktene mine ikke var i sekken – så da ble det en økt på hukommelse
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.