Risgrøt er noe av det aller, aller beste jeg får. Men det er ikke sånn at ALL risgrøt er godt. Min egen risgrøt liker jeg veldig godt, det er jo fordi jeg får den akkurat som jeg vil ha den
Risengrynsgrøt eller risgrøt er vel noe de fleste kan lage, men å lage risgrøt der man ikke behøver å "passe gryten" hele tiden for at grøten ikke skal sette seg i bunnen, kan gjøres på en enkel måte
Grunnoppskriften på risgrøt er 1 del ris, 2 deler vann og 4 deler melk. Med denne overskriften kan jeg formelig høre det rasle i lavkarbosabler i hele landet, men det får så være
1. Risen blandes med litt sesamolje i bollen til ris-kokeren. 2. Selleri stengene finkuttes og blandes sammen med risen, stivelse, ingefær, salt og pepper i bollen, buljong fylles opp til 1/2 merket
Sausen skal være tykk, men ikke risgrøt tykk, så hvis du synes den er for tykk så tilsett litt mer melk eller fløte, den tykner enda mer når osten kommer oppi
Sausen skal være tykk, men ikke risgrøt tykk, så hvis du synes den er for tykk så tilsett litt mer melk eller fløte, den tykner enda mer når osten kommer oppi
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.