Den søte, litt bitre smaken en gele eller et syltetøy av rognebær og epler eller pærer gir, løfter haresteken, reinsdyrgryten eller rypefiletene til nye høyder
Jeg plukket rognebær i Heidal og nå er rognebærgeleen laget og står klar til bruk. *Kok opp rognebær,eple og vann i en kjele med lokk til bærene detter sammen
Hare, rognebær, steinsopp, viltolje og balsamisk eddik passer. Det vanligste tilbehøret på middagsbordet har gjennom flere hundre år foruten salt og pepper, vært eddik og olje
*Gelé av rips eller rognebær er deilig til. Rådyrstek er en sjeldenhet her i huset. Denne lårsteken var en gave som vi har spart til en av julemiddagene
Rognebær er jo noe som alle norske barn kjenner godt. Mitt største minne om rognebær er når man tok det svarte røret fra gamle kleshengere og brukte det som spytterør med rognebær
Kaliumsorbat finnes også naturlig i rognebær. Skal du lage ripsgelé, er det nå på høy tid. Det kommer litt an på hvor i landet du bor, men på torpet i Värmland bugner både rips-og solbærbuskene
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.