Både smaken av raudbeter og smaken av sild er det ein på nynorsk kallar “an acquired taste”. Sildesalat er ein sildebordklassikar som du enten elskar eller avskyr
Det kan lages mye god mat av sild og sild kan varieres i det uenderlige med alle mulige varianter av tilbehør, men jeg tror dette er min favoritt, og det er en fulltreffer på koldtbordet
Det er ikke bare Stoltenberg som har sin egen sildesalat, familien Lund har også sin. Den tradisjonen følger vi, og lager den hvert år på lille julaften
VANN UT KRYDDERsilden i litt vann og melk en times tid tørk godt av og skjær i små biter. Skjær også kokte poter ,epler,og løk i små biter bland alt sammen og tilsett rømme og rødbet kraft
Det salte lammekjøttet har fått koke en stund, flesket er lagt i, og løken med istukne nellikspiker gir, sammen med laurbærbladene en deilig smak til retten
Det er veldig enkelt å lage og veldig godt. Denne matretten har pappa lært meg å lage. Varm en skvett olje i en stor kjele og fres først løk og hvitløk i et par minutter, og tilsett deretter tomater
Pai gir også så mange muligheter. Desserter er og en strålende måte å bruke en god paibunn. Har desverre mange ganger brukt ferdigkjøpte halvfabrikat, du vet mel som man har vann i og vips så er deigen klar
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.