Hva med å servere en deilig og sunnere pizza i helgen. Min bunn ble litt ujevn i kantene, men det er jo akkurat det som er sjarmen med hjemmelaget pizza
Legg sjøkrepsenmed ryggen opp og skjær den på langs, fra hode og ned til halen, med en skarp kniv. Sjøkreps er dessverre ganske dyrt, men innimellom må man unne seg litt luksus – og da er grillet sjøkreps perfekt
Legg sjøkrepsen på grillen med skallet ned. Bland smøret med de andre ingrediensene. Når man skal grille sjøkreps bør man lage urtesmør som man legger oppå krepsen, og man kan lage mange ulike typer også
Legg sjøkrepsene i en ildfast form med snittflaten opp og hell hvitløksmøret over dem. Smelt smøret i en liten kasserolle og smak til med knust hvitløk og finhakket bladpersille
Bland kråkebollerognenmed smørsausen. Del kråkebollene i to, og ta ut rognen. Legg kråkebollerogn, smørsaus og limebåter i det vaskede skallet og ha over den skummende melken
Med påske like rundt hjørnet, regner jeg med at det blir noe vaffelsteking enten på hytta eller hjemme, så her har dere inspirasjon til en vaffeloppskrift og ulike toppinger
Serveres som en hamburger med butterdeig over og under, spinat sjøkrepsog currysaus i midten. Strek de opp på toppen med en kniv og pensle med eggeplommer og salt og pepper
Klipp ryggskjoldet av sjøkrepseneog ta bort tarmen. Ha alle urtene og ingrediensene til toppingen i en morter eller foodprocessor og mas dem til en grov dip
Fårikål servertmed potet i persillesmør, focaccia, skogsbær, og en god hvitvin. Basert på erfaring gir løk, hvitløk og ingefær en god aroma til det meste, så derfor startet jeg med å surre dette i litt olje først
Server med mandelpoteter eller Ringerikspotet. Stek bacon i biter og bruk baconfettet ved siden av. Ha over folie over langpanna og stek ved 200 gr i ca 30-45 minutter. Lag ertepure av 400 g fryste grønne erter, kokes i litt vann med 1 grønnsakbuljong og 1 ss smørMos med stavmikser og tilsett 2 ss ricottaost, saften av 1/2 sitron,og smak til med salt/pepperLag becamelsaus, (hvit saus)3 ss smør smeltes og bland inn 3 ss hvetmel, og spe med melk til passe sausTilsett 3 ss sennep, 1 ts revet muskatnøtt, salt/pepper etter smak 700 g lutefisk pr person
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.