Nettopp i Sør-Europa har spekinga ein enorm rikdom av variantar. Industrilagd bresaola er også ofte speka inni ein slags tarm/strømpe, som gjer at spekinga skjer over lenger tid og hindrar at kjøttet tørkar for raskt og blir hardt
Kunnskapen om spekingav store kjøttdelar sit i ryggmargen til Magnhild Dyrdal. Speking – første fase. På hennar del av Vestlandet er det lakesalting som gjeld
Oppskrift på spekingav hjarte frå elg, hjort, rein eller rådyr. Men speking kan vere krevjande når vær, vind, luftfukt og andre viktige forhold ikkje er med deg
Jeg brukte skiver avvillaks fra Matland. Dette er en enkel, men vanvittig smakfull middag av laks toppet med frisk persille og revet parmesan, liggende på en seng av cremet og finsnittet fennikel, kål og løk
Sommermåltidet startet med en frisk salat med syltet villaks og kongekrabbe, crispi, rosso, litt valnøtter, finstrimlet purreløk, agurk og sukkererter, med en enkel vinaigrette, etterfulgt av en vermicelli vongole, englehårspasta med hjerteskjell
Einerøkt villaks er noe av det beste jeg vet. En kompis av meg kjøpte en ørret i butikken og røkte. Til jul skal jeg ha egenrøkt bacon fra frilandsgris (vi har kjøpt et stykke av farmen-grisen
Mye har grunnet i manglende kald plass for spekinga. Dette er et av de glemte måltider, rett og slett en middag man glemmer at man kan lage, og som smaker så godt
Sommermåltidet startet med en frisk salat med syltet villaks og kongekrabbe, crispi, rosso, litt valnøtter, finstrimlet purreløk, agurk og sukkererter, med en enkel vinaigrette, etterfulgt av en vermicelli vongole, englehårspasta med hjerteskjell
På Far min sitt kjøkken har vi leika oss med speking i aldringspose ei stund. Inni mellom er det skuldra (altså ein del av bogen) på grisen som blir speka
Einerøkt villaks er noe av det beste jeg vet. En kompis av meg kjøpte en ørret i butikken og røkte. Til jul skal jeg ha egenrøkt bacon fra frilandsgris (vi har kjøpt et stykke av farmen-grisen
Den kraftige smaken eigner seg veldig godt til salting, røyking og speking. Heime på Vestlandet – og elles langs kysten i landet vårt – har geita vore ein av dei viktigaste hjelparane til å halde kulturlandskapet opent og vakkert
Oppdrettslaks, i mangel avvillaks. En flott, slank filet av det fineste ryggkjøttet på laksen skal tilberedes til en carpaccio med nylaget salsa di pomodoro, italiensk tomatsaus av den enkle sorten, med tomater fra vårt lille grønnsak og urteprosjekt på Borgja gård i Bø
Salting, speking og tørking var de vanligste konserveringsmetodene. Frem til midten av forrige århundre var alle de tre nordnorske fylkene en landsdel, nemlig Hålogaland
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.