Kvernet spekket separat på grovskive. For ikke så lengesiden ble min svigerfar 60år. I den sammenheng var Guri, Guris bror, hans kjæreste og jeg oppover for å hjelpe til med festen
Under stekingen vil temperaturen i det underliggende spekket overstige 100 grader og gradvis bidra til at det innestengte vannet danner små bobler som vil opp og ut igjen
Stek spekket i oljen til det har krympet litt. Biff Stroganoff er kanskje Russlands mest berømte rett. Her har jeg jukset litt og brukt svinekjøtt i stedet for oksekjøtt
Lammefrikasse smaker alltid like godt og spesielt god blir lammefrikasse når den er spekket med masser av høstens gode ferske grønnsaker, da er den en fryd for både øyne og gane
Skjær kjøttet og spekket i småbiter. Det finskårne spekket og kjøttet skal ikke kvernes. Ta kjøttet og spekket ut av fryseren, bland de med det støtte krydderet, hvitløken, persillen sukker og salt
Ofte blir det oppmalte, krydra kjøttet og spekket som skal bli til salami ståande nokre timar, dagar eller til og med veker for å starte ein fermeteringsprosess, akkurat som dei fabelaktige spekepølsene til Magnhild Dyrdal, kjent frå filmen «Folk ved fjorden»
Engelske frokostpølser (Banger) Dag 1 1,8 kg grovmalt svinekjøtt200 g svinespekk 2% salt regnet ut fra kjøttvekt ( ca 40 g), jeg bruker gjerne NitritsaltDel opp kjøttet og spekket i passe biter, ca fyrstikkeske størelse
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.