. 8 timer
4. Sett stekeovnen på 225 grader Smør og mel en brødform og hell deigen over. Trykk den flat og strø over med litt ekstra mel. La brødet etterheve i 10-15 minutter før du steker den midt i ovnen i omtrent 40-50 minutter Halvveis i stekingen snur du brødet på hodet og steker uten form. Avkjøles på rist før servering!
Oppskrift mellomgrovt speltbrødmed surdeig. Hvis du blander litt surdeig og en liten knert gjær kan du fortsette med favorittoppskriften din uten å få en utpreget syrlig smak på brødet ditt
Jeg har lenge prøvd ut denne metoden med å bake brød i en gryte. Det har ikke alltid gått like greit og jeg syns ofte deigen var klissen og ekkel å ha med gjøre, helt til jeg prøvde denne oppskrifta
Bland gjæren med lunkent vann og rør godt. Heves ca 2timer med plastfolie samt kjøkkenhåndkle over bakebollen. Sett risten med brødene inn i ovnen og stek ytterligere ca 20min
Mias Mat slår til med rødbethummus, dessertbloggen Idéfull har laget en dessert med rødbetmousse som hun kaller rødmende betefruer, den engelskspråklige My Nordic Kitchen har laget en smoothiebolle av rødbeter og bær og på herlig nynorsk får du kvit pizza med beter hos Kvardagsmat
)1 kg rødbeter1 ss olivenoljesalt og pepperKrem100g gresk youghurt2 ss fersk revet parmesan+ litt til pynt1 hvitløksfedd finhakketsalt og pepperSett på ovnen på 175 graderskrell og del opp rødbetene i små staver. Enkelt, sunt og veldig godt 1 kg rødbeter
Jeg fortsetter å eksperimentere med eltefrie grovbrød. Man blander sammen en deig, lar den hvile over natta, bretter den sammen som en en pakke, lar den heve igjen og ovnssteker den i en gryte med lokk
Topp med litt sukker (ikke for mye, du vil ikke ha brent overflate), salt og pepper og bak i ovnen i opp til en time, kjenn litt på dem underveis – rødbeter trenger litt tid på å bli passe møre
Hva er vel sildesalaten og leverposteien til jul uten rødbeter, så derfor er det like greit å få gjort unna rødbetsyltingen, for de aller beste rødbetene er de hjemmelagde så klart
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.