Oppskrift mellomgrovt speltbrødmed surdeig. Hvis du blander litt surdeig og en liten knert gjær kan du fortsette med favorittoppskriften din uten å få en utpreget syrlig smak på brødet ditt
Jeg har lenge prøvd ut denne metoden med å bake brød i en gryte. Det har ikke alltid gått like greit og jeg syns ofte deigen var klissen og ekkel å ha med gjøre, helt til jeg prøvde denne oppskrifta
Bland gjæren med lunkent vann og rør godt. Heves ca 2timer med plastfolie samt kjøkkenhåndkle over bakebollen. Sett risten med brødene inn i ovnen og stek ytterligere ca 20min
Jeg fortsetter å eksperimentere med eltefrie grovbrød. Man blander sammen en deig, lar den hvile over natta, bretter den sammen som en en pakke, lar den heve igjen og ovnssteker den i en gryte med lokk
Med det heller kjølige sommerværet her på Østlandet fikk jeg lyst til å holde meg inne og bake idag, og da ble det grove rundstykker medtranebær og valnøtter
Den milde smaken av deigen sammen med det syrlige og søte tranebær, knasende tekstur og nøttesmak av valnøtter og mandelflak, får paien til å smake helt vidunderlig
La kjøkkenmaskinen gå noen minutter før du dekker til med ett kjøkkenhånkle og la deigen stå 3-4 timer på kjøkkenbenken. Ha i ingrediensene i trinnn 2, vent med saltet og la kjøkkenmaskinen gå i 5 minutter, ha i salt og la den gå noen minutter til, om deigen er altfor løs ha i litt ekstra speltmel. Dekk til å la den heve 1 time, Ha deigen på ett bakebord med mel og brett inn deigen fra alle kanter og velt den i en stor brødform som er smurt. Varm opp ovnen imens til 260 grader varmluft, med stekebrettet i ovnen
Selv om jeg baker andre typer brød innimellom, så er disse speltbrødene noe vi “alltid” må ha – de egner seg godt til en næringsrik frokost og i nistepakken – med denne oppskriften så tilfredstiller du både lubne små barnehender og sultne arbeidsnever
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.