Det er fascinerande korleisei landegrense kan skilje mattradisjonar frå kvarandre, tatt i betraktning korleis rettar og metodar har vandra over heile verda i uminnelege tider
Derfor søker eg til sørlegare breiddegrader for inspirasjon, og kjenner framleis dufta frådei marokkanske lammekjøtbollane eg ein gong fekk servert fråein rykande varme tagine
I løpet av den «varmaste» halvdelen av året hentar hyttevert og rakfiskprodusent Geirmund Tormodsgaard opp meir enn eit tonn ørret frå vatna rundt Iungsdalshytta
Svinegryte med røkte pølser1 savoykål, renset og delt i blader200 g gulrøtter800 g beinfritt, magert svinekjøtt, fra bog eller kam, i store terninger2 italienske røkte pølserSalt og pepperForvell kålbladene i lettsaltet, kokende vann i 5 minutter
Aus over litt av sjya frå kjøtet, og hakk fersk estragon som du strør på toppen. Ein relativt rask og enkel – og veldig god – søndagsmiddag slår aldri feil
Hvordan feierer frøken E og LilleMy best. Siden frøken E har en relativt nyoppdaget laktoseintoleranse, lager vi pannekakene med vann/plantemelk og eventuelt laktosefri yoghurt
Jeg bare MÅTTE ha inn ei lita rød stripe. Når bleia er borte, passer den så klart bedre. Ha ei fin uke. Indre beinlengde er ca 38 cm og ytre fra strikken i livet er ca 56 cm UTEN vask først
Det viktigaste er ein god rub, eller krydderblanding. Men grillkongen Craig Whitson og vi på Far min sitt kjøkken er einige om at det gjer seg veldig med einheimelagd, smakfull barbecuesaus
Snart er det festmat på alle bord heile tida, men ei stund til har vi definitivt flest kvardagar. Dei kan vere mørke, våte og travle, men det som gjer dei litt lysare er om vi får til smakfull kvardagsmat i farta mellom treningar, møte og jobb
Meierismør eller olivenolje. og proteininnhold, i tillegg til en høy andel enumettede fettsyrer. Skjær opp kjøttet, og brun på ganske høy temperatur sammen med krydder, hvitløk og meierismør
Det hender noen ganger jeg får telefon fra veninner som holder på å lage ei kake og står fast eller har gjort en feil og lurer på hva de skal gjøre videre
I dag får du oppskrift på eideilig, krema fiskesuppe. Vi hadde laks til middag dagen før eg lagde suppa, og eg lagde suppe av tre porsjonsstykke som ikkje vart steikt
Dei hadde eg som tilbehør til ei enkel haustgryte med paprika, løk og saus med kremost. Halvparten av osten vart fyll i dei store sjampinjongane, resten vart brukt som jamning i gryta eg lagde
Nokre kaker er utruleg mykje enklare å lage enn andre, og rullekake er ei slik enkel kake. Det som skal til for å lage rullekake har du som regel i huset, og den skal ikkje steike lenge heller
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.