Krydre svinefileten og stek den i stekepannen slik at du får lukket kjøttet. I et av programmene i serien Hellstrøm rydder opp hjemme, så vi at han brukte pærer sammen med rotgrønnsakene, og det måtte vi prøve ut
Dette er en enkel og lettlaget, men veldig god middag som passer til både hverdag og fest, balsamicoløken setter en ekstra spiss på det hele, og i tillegg har jeg brukt litt chilipasta (Sambal olek) til å marinere svinefiletenmed
Helstekt svinefiletmed deilig tilbehør er magert, delikat og med herlige smaker. Bakte rotgrønnsaker. Forvarm ovnen til 220 ° CTa ut kjøttet en halvtimes tid før stekeing slik at det får romstemeraturKlapp det tørt med kjøkkenpapir og gni det godt inn med salt og pepperVarm olivenolje i en stekepanne og brun kjøttet på alle sider og legg kjøttet til sideTilsett kyllingbuljong i pannen og la det småkoke i et par minutterBland timian og honning og og pensle kjøttetLegg kjøttet i en langpanne og tilsett kyllinggraftenBruk steketermometer og stek kjøttet til det når en kjerne temperatur på 145 ° CTa kjøttet ut av ovnen og dekk det til med aluminiumsfolie. La det hvile i 10 minutterSkjær kjøttet i skiver og server med stekeskyen, frisk timian, rotgrønnsaker og gode poteter
Legg svinefileten oppå. Pakk sammen rullen, og legg den i ei ildfast form med litt olje i bunnen. Jeg serverte med fløtegratinerte poteter, rosèpeppersaus og grønnsaker
De jeg har med i denne oppskriften passer veldig bra å ovnsbake. Ovnsbakte rotgrønnsaker er skikkelig bra høstmat…rotgrønnsakene er i sesong og så smaker de inmari godt og passer til både hverdags til f
De både ser super lekre med masse farger, samtidig som de er kjempe sunne og smaker deilig. Til min store glede, er det høysesong for norske rotgrønnsaker
Når svinefileten fylles på denne måten blir den saftig og velsmakende, særlig med såpass mye urter, og så ser det så innbydende ut, man spiser litt med øynene også
Prikk de med en gaffel og smør de med kremost. Legg pakken med bretten ned, og prikk en ekstra gang med en gaffel (så slipper dampen ut og pakken blir ikke så blaut)
Svinefilet og eple passer godt sammen, her har jeg også brukt masse gode rotfrukter og eplesider. Vend om på innholdet i formen slik at olje og krydder blir godt fordelt og legg i et par kvister med rosmarin
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.