1 kg
epler ca. 5-6 stk, 150 gr sukker, 1 dl norsk ufiltrert eplejuice gjerne laget av gravensteiner, 6 gr ingefær, 2 gr kanel, litt tørket vaniljestang.
200 gr
smør, 200 gr sukker, 400 gr hvetemel, 2 egg, 3 ts bakepulver, 1 ts vaniljesukker (helst hjemmelaget).
I dag har jeg bakt Ingers lavkarbobrød, oppskriften så både enkel og grei ut og det er den. Dette ble riktig så gode brød for de som lever på lavkarbodiett, og for oss andre, gode på smak, og enkel å skjære fine skiver av uten å smuldre
Og noen ganger uten at tante Esther (vi var strengt tatt ikke i familie, men jeg følte det slik)visste om det så snek jeg og datteren i huset, Yvonne oss opp tidlig om morgenen for å lure til oss restene
I går gikk jeg meg en tur og lagde jeg tante Heidìs deilige karamellkaker og Kylling red curry. Tante Heidìs deilige karamellkaker – ca 36 stk (4 brett)
I Frankrike dyrker de også mye epler, akkurat som vi gjør her i Norge. Epler er et flott råstoff som kan brukes ikke bare til dessert og kaker, men også i gryteretter, salater, most, eplesirup, sider, vin m
Eit av dei fyrste tegna på at jula nærmar seg, er når kakemenn er komen i butikkhyllene. Dei store lyse kakemannane med raud konditorfarge freistar mange, men kan alikevel ikkje måle seg med dei som er heimelaga
Terteform ca. 27 cm i diameter. Bakepapir og tørkede erter til steking av tertebunnen. Kjør alle ingrediensene til mørdeigen raskt sammen i en hurtigmikser
Alle som kjente min bestemor vil nok være enig om at hun var en fantastisk dame. Hun var gjestfriheten selv og alle som kom innom fikk servert god te (Earl Grey, løsvekt, trukket på tekannen) eller kaffe, sammen med tebrød, Trondhjemsrose eller honningkake
Ser det går litt tid mellom hvert innlegg her, og det er fordi jeg ikke baker så mye kaker for tida, det går mest i brød og idag har jeg bakt Inger's Rugbrød
Tante Bs Krumkaker er deilig sprø og gode og hun har i alle år så lenge jeg har vært i familien laget krumkaker til oss og det er veldig snilt av henne
Ingredienser. litt havregryn til dryss på toppenBland alt det tørre i en stor bolle, denne er 7,5 lLØs gjæren opp i litt lunket vann og tillsett i deigenTilsett resten av vannet og elt godt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.