Steking avhjort mørbrad. Opprinnelsen til retten er fra den flate Posletta i Nord-Italia, hvor risdyrking er vanlig, altså den østre delen av Piemonte, Lombardia og Veneto
Jeg hadde syltede rødbeter igjen fra jeg lagde det i august i fjor (se tidligere innlegg), jeg hadde sylteagursk i kjøleskapet, og valget var da enkelt, da tartar er en av mine favoritter
300 g inderfilet av storfe. Kutt opp kjøttet i små terninger eller kvern det opp. Tilsett sennep, olivenolje, sitron, worchestershiresaus og eggeplommene
Salting og røking av kjøttet går jeg ikke inn på her. Fantastisk godt - røket hjort fra Paales eldhus. 4-5 tynne skiver røket hjortekjøtt. 6 grønne asparges kokes i 4 minutter i lettsaltet og -sukret vann, avkjøles i kaldt vann. -) 4-5 tynne skiver røket hjortekjøtt. 6 grønne asparges kokes i 4 minutter i lettsaltet og -sukret vann, avkjøles i kaldt vann
Kok nepene til de er helt møre og hell vannet av. La dem dampe av i to minutter i kjelen uten lokk. Kjøttet kjøres gjennom en kjøttkvern og blandes med salt, pepper, krekling og terninger fra en rå nepe
Hjort er kanskje noe av det ypperste blant viltkjøttet og aprikos- chilichutneyen tilførte en fin sødme som følge til dette milde og karakteristiske kjøttet
Legg steken i langpannen og plasser steketermometeret på midten av steken inn til kjernen. 1 hjortestek (ca. 800 gr)salt og pepperknuste enebær3 dl lettrømme3,5 dl kremfløte3 tykke skiver brunost eller ekte geitost1 stor løk1 stor gulrot----150 gr stekte kantarellerhele tyttebær (kan sløyfes)noen dråper sukkerkulør (kan sløyfes)Vend steken i en blanding av salt, pepper og knuste enebær og la den ligge i noen timer men aller helst natten over. Ta steken ut av langpannen og la den hvile i minst 20-30 minutter før den skjæres opp. 1 hjortestek
Nå er det sesong for vilt, og da er hjort en stor favoritt hos meg. Jeg har vært på Bondens Marked og handlet hos mine favoritter blant småprodusentene
Her har vi hjorterett, og selv om ingen i familen jakter, havner det litt hjort i fryseren. Ja, jeg lar meg påvirke av reklame, og nei det blir ikke alltid slik den som reklamerer tenker det
ikke bruk av ny teknikk som gjør at man kan lykkes i en vanskelig årgang. Jeg elsker å saltbake hjort. er forståelsen av hva som må gjøres i vinmarken som er i endring hos
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.