En klassisk lys sjokoladesmørkrem må være noe av det jeg lager aller mest på kjøkkenet mitt. Når det er snakk om bakverk til barn er det alltid denne kremen mitt smakspanel av søte små barn/tantebarn sverger til
Sjokoladekake er jo de fleste barns absolutte favoritt. Da jeg var liten bakte min mor ei fantastisk sjokoladekake i langpanne som hun smurte opp med glasur
Denne oppskriften gir 4 stk medium kakebunner eller 2 stk store kakebunner. Tykkelsen velger du selv, jeg bruker denne oppskriften om jeg skal lage marsipankaker med 3 eller 4 lag eller andre lagkaker
Hva skal du gjøre i helgen. Jeg skal gå lange turer og koke oksekraft. oksehaler til kraft. Kraft er et fundament i tradisjonell europeisk matkultur, og jeg vil gjerne slå et slag for kraftens kulinariske verdi på hjemmekjøkkenet, og også de helsemessige fordelene kraften har for fordøyelsen
Pepperkakefudge. Det er minst like godt som det høres ut som, kanskje enda bedre. Dette lagde jeg for første gang for noen år siden, og da mente familien at jeg burde begynne å selge dem på julemarked fordi de er så gode
Hva skal du gjøre i helgen. Jeg skal gå lange turer og koke oksekraft. oksehaler til kraft. Kraft er et fundament i tradisjonell europeisk matkultur, akkurat som dashi i Japan
En nydelig dessert som smaker som fløyel på tungen og med en klatt pikant ingefærkrem. Er du ikke så glad i ingefær, kan du servere sjokolademoussen med friske bær eller bare en kremklatt
Av min søster så har jeg for flere år siden fått denne oppskriften til langpanne sjokoladekake. Kaken er saftig og god og passer perfekt til bursdagsselskap
Lys lapskaus servert med flatbrød er typisk norsk husmannskost. Lapskaus passer perfekt å servere på en søndag, gjerne rett etter at søndagsturen er gjennomført
Jeg kan ikke tenke meg noe enklere og bedre enn en ordentlig lapskaus kokt fra bunn av selv. Finnes mange varianter av hvordan man liker lapskausen sin, men her er min variant
• 200 gram ekte smør• 500 gram melis • 2-4 ss kakao • 2 ts vaniljesukker • 2 egg1. Rør smøret luftig. Sikt inn mesteparten av melisen sammen med kakao og vaniljesukker, rør dette godt inn, lurt å bruke kjøkkenmaskin
1. Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i en skål, bland inn sukker og raspet gulrot. 2. Bland egg, kesam og olje, tilsett dette i melblanding og rør det godt sammen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.