Ingenting varmer så godt som en skikkelig kjøttgryte. Først varmer det i mange timer på kjøkkenet, og den gode lukta får rikelig med tid til å spre seg i huset
I går begynte en ny sesong av Kakekrigen, og jeg må innrømme at det var godt å bare kunne lene seg tilbake i sofaen og kose seg med programmet, i stedet for selv å være den som var på
Skrell potetene (ikke nødvendig) og kok de i lettsaltet vann i 10 minutterHell av vannet, sett på lokk og rist kjelen godtHa olje, smør eller fett i en ildfast form og tilsett potetenePass på at potetene ligger i ett lag (ikke oppå hverandre)Krydre med salt og pepperSett formen i ovenen på 200 grader og stek potetene i en halv timeTa potetene ut og trykk de litt ned med en potetmoser - bruk flatsiden på potetmoseren og trykk nok til potetene blir litt sammentrykket slik at stekeflaten blir størreBland frisk rosmarin eller timian sammen med 1-2 ss olivenolje og 1-2 ss hvitvinseddik - tilsett hele hvitløksfedHa urteblandingen over potetene og stek de i ytterligere 25-30 minutter - eller til du synes de ser ferdige ut
Hverdagsmagi. Da jeg var yngre var jeg stamgjest hos en jødisk familie i Oslo. Dørene var alltid på vidt gap, og moren i huset Esther tryllet frem de utroligste godsaker
DET HØSTLIGE LAMMEKJØTTET I ALLE FORMER OG FASONGER ER I ALLE BUTIKKER OG PÅ MANGE KJØKKEN. Får i kål, lammefrikasse', nordafrikansk lammegryte, lam på spyd, kjøttkaker av lam
Det er lenge siden jeg har hoppet og danset slik som jeg gjorde i går, og med sangen elektrisk som jeg tilfeldigvis har hatt på hjernen i hele år ble sunget for full hals i et fullsatt spektrum kunne vi ikke annet enn å la oss rive med
Hot Pot Roast er skikkelig god kosemat og ekstra godt når høst- og vinter-kulda setter inn. Fordelen med slow-cooking middager er at maten så og si lager seg selv etter du har hatt oppi de forskjellige ingrediensene, og at du kan bruke billigere og “seigere” kjøtt og likevel ende opp med ekstremt møre resultater
Ja en kan lure om jeg tar munnen litt for full nå… den beste ribben liksom…. og jeg som ikke er Hellstrøm, mat-Tina eller Ingerid Espelid… ei heller noe i nærheten… Og når jeg avslører at jeg fikk oppskriften av min frisør lurer du kanskje på om jeg har kaffilurktet litt hardt i det siste…
Mot slutten av september, etter at alle andre hadde kommet hjem fra kurban bayramı, offerfesten som ble utvidet fra fire dager til en hel uke i år i kjølvannet av sommerens mislykkede kuppforsøk, satte vi oss i bilden og kjørte nedover vestsiden av Tyrkia
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.