2- så
mange spiseskjeer du ønsker med Tom Yum pasta (jeg måtte på internasjonal butikk for å få tak i denne pastaen)
1/2 squash
eller om du har sopp kan du bruke det 1/2 korg. Soppen jeg hadde var ødelagt så jeg brukte squash.
1 pakke
vårløk
Instruksjoner
PS: Er du ikke så vant til mat med en del smak, så begynn litt forsiktig med krydderne/sausene. Det er mye enklere å ta i mer en å få det ut igjen.
Del kjøttet opp i strimler. Rens og del ingefær og chili opp i tynne lange strimler, hvitløken renses og findeles.
Sett vann og buljong og kokosmelk på kok, og ha i chili, ingefær, hvitløk og kyllingbitene og gi det et oppkok sammen med østerssaus og sesamolje og la alt få koke noen minutter. Ha så i enten oppdelt squash eller sopp (eller begge deler), og ha i skråskjært vårløk. Ønsker du en litt mer fyldig suppe, kan du blande litt vann og maizena (1 dl vann og 2 ss maizena) og ha i under omrøring, og gi suppen et oppkok. Suppen er ferdig når kyllingen er gjennomvarm, det vil variere litt etter hvor store biter man har (rundt 5 minutter i snitt)
Selv om serverer den med kylling, er kraften alltid basert på skalldyr. TomYum er en sur-sterk suppe fra nord-østlige Thailand, Isann, og er en Thailands nasjonalretter sammen med Som Tom (papaya salat)
TomYum er en asiatisk suppe brukt i Thailand, Malaysia,Singapore og Indonesia. Der er en suppe som bruker mange ingredienser som ikke er så lett tilgjengelig i butikkene i Norge, så bruk gjerne en ferdig TomYum-pasta fra en asiatisk butikk som jeg har gjort her
Torsk og sjøkreps er levert av Son Brygge og de andre ingrediensene får du kjøpt på Matland i Moss. Hell tomYum suppen i små skåler og topp med frisk koriander og litt finhakket frisk ingefær
Kok ferdig nudlene som anvist på pakken. TomYum kjennetegnes av dens sterke og syrlige smak, og stammer opprinnelig fra det thailandske kjøkken, men er også svært populær i nabolandene Laos, Malaysia og Singapore
Perfekt når man føler seg litt uttafor eller bare fyser på noen ordentlig smakfullt. Tom Ka Gai, en skjønn aromatisk suppe og et helt måltid i en bolle
Skjær chiliene i strimler på langs. En av rettene jeg valgte meg, var tom kha gai. Alternativt kan du sette koriander på bordet, slik at de som vil kan forsyne seg (overraskende mange som ikke takler koriander-smaken)
Bank lett med baksiden av kniven lett på enden av stilken for å få mest mulig aroma ut under koking av suppen, og del de på langs i to og kutt deretter opp i lange biter (ca
Det er en kraft eller buljong laget på chili, hvitløk, lime og sitrongress. “Tomyum” er opprinnelig thai og betyr sterk og sur, og må ikke forveksles med “sweet & sour”
Nå er det på tide å lage mat fra et annet land igjen. Indisk kyllingsuppe med hjemmelaget nanbrød. I tillegg laget jeg min egenkomponerte oppskrift på nanbrød
Helt super på litt kalde høst/vinterdager som vi har nå. Denne kyllingsuppen er en favoritt. Barna visste ingenting før de plutselig ringte på døra her på fredags ettermiddag
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.