Synergiskumami (her kommer link til artikkel om synergi) i kyllingkraft kommer fra kylling, litt svinekjøtt, tomat, sopp, aller helst tørket shiitakesopp som du kan få i enhver innvandrerbutikk med asiatiske matvarer
Rester av ferdig utvanna klippfisk og fløterester fra helga i sammen med økologiske poteter fra Oppistua Øye og løk så har vi ingrediensene klare for denne enkle klippfiskgryta
GoogleFacebookPinterestTwitterSkriv utE-post Biffgryte for fem personer (+ litt ekstra). Servert sammen med stekte poteter og en god salat har man den ultimate kosematen til helga
Ta med oljen også. 1 glass med solmodne tomater i olje (helst der de er hakket i små biter) cirka 200 gram. 1 glass med solmodne tomater i olje (helst der de er hakket i små biter) cirka 200 gram Ta med oljen også
Kutt opp paprika og løk i litt mindre biter og ha det over i en kjele sammen med kyllingen. Smak til med salt og pepper og dryss over en neve finhakka persille rett før servering
Dryss på mynten og server klippfiskgryten rykende varm med kokte poteter, ris eller brød til. Legg dem i en stor bolle og hell på rikelig med kaldt vann
Varm opp en gryte eller panne med høye kanter på middels-sterk varme med litt nøytral olje. Smak til med salt og pepper og server over ris - vel bekomme
Spør du en fransk kokk som er opplært i det klassiske franske kjøkken om hva som er grunnlaget for en god saus, vil han svare deg at god kraft er helt nødvendig - han vil muligens også fortelle deg om demi-glace i panegyriske vendinger - om at det er en redusert kraft, blandet med en sauce espangole, og kokt inn til den blir som sirup
Sushi - japansk rett som tar verden med storm. suppe av klippfisk, tomat og kyllingkraft Under etiketten ABC-om-umami finner du generelle artikler om umami
Dessuten benytter jeg hjemmelaget kraft av fisk, kylling eller okse - så lenge den er nøytral og usaltet, løfter disse to ingrediensene smaken ytterligere, og en ting til
En suppe fullpakket medumami, noe de fleste unger liker, da inkluderer jeg også de store. Dersom du skal ha noe litt sunnere dropper du bare aiolien, men hvem takker neitakk til majones med hvitløk, ikke her i gården iallefall
Bacalao er derfor en klassisk umamirik rett medsynergiskumami, Det er slett ikke pussig at det er manges livrett på ufyselige vinterdager som vi har nå for tiden
dl ketchup - ikke bruk den trøffelolje med syntetisk smak. øl-cheddar eller blåmuggost, alle ingredienser og tilbereding er valgt for å fremme umamismak
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.