Hi sweet readers, Yesterday’s post Homemade Starbucks Peppermint Mocha Latte was so loved by many, So today I made a different Holiday Classic, ” Pumpkin Spice Latte”
Skulle egentlig lage cupcakes pyntet som solsikker, men de gikk helt i stykker pga all fuktigheten, og bitte litt røff samboer behandling, så det ble Starbucks lemon pound cake og bladkrans isteden, godt stekt begge to
Testi kebab- lam,kylling, biff, tomat, løk og hvitløk bakt i leirkrukke over natta - nydelig. ) Vi har hatt to fantastiske uker i Side i Tyrkia,en rolig liten by
---. ---. Pensle enden av filoflakene med egg-/oljeblandingen for at den skal lime seg sammen. Stekeovn 200 grader i 25-30 minutter. 2-3 ss tomatpuré. Det er godt med 1-2 ts sukker i pga den litt syrlige tomatsmaken. Ta 2-3 filoflak og legg en stripe kjøttfyll langs den ene langsiden. Pensle godt med eggeblandingen og stek på nederste rille i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter
Lamachun er en type Pizzalignende rett som man har i Tyrkia og i midtøsten. Bland lamme- og storfekjøttdeigen godt, og stek kjøttdeigen med litt salt og pepper i en varm panne
Nå er det ikke mange dagene igjen før vi drar til Tyrkia og hotellet ozside. Jeg gleder meg så ufattelig mye til sol, varme, kjærlighets tid og ikke minst bare oss to
sukkerbrød)- kakaopulver eller revet sjokolade . sukkerbrød)- kakaopulver eller revet sjokolade. Helt siden jeg prøvde tiramisu i Tyrkia i 2009, en italiensk a la carte restaurant vel og merke, har dette vært en av mine favoritt desserter. - 3 eggeplommer- 3 ss sukker- 250 gr mascarponeost- 3 eggehviter- en klype salt- 1 kopp sterk kaffe- 1-2 ss cognac (kan sløyfes)- 1 pakke Ladyfingers kjeks (evt. La kaken stå kjølig i 3-4 timer før serving eller til den er stivnet, den kan godt stå over natten også. - Kokkeliten 3 ss sukker- 250 gr mascarponeost- 3 eggehviter- en klype salt- 1 kopp sterk kaffe- 1-2 ss cognac (kan sløyfes)- 1 pakke Ladyfingers kjeks (evt
Selve deigoppskriften har jeg hentet, med noen justeringer, fra en bok om mat fra Gaziantep, en region i sørøst-Tyrkia som er kjent for gode pide (og god mat, sånn generelt sett)
I Tyrkia fant jeg ikke noen god erstatning for Creme Fraiche. Vist noen vet hva jeg kan bruke som erstatning når jeg er i Tyrkia så blir jeg evig takknemlig
For noen år siden var jeg og min datter i Tyrkia. ------------------------------------------. Etter ca 6 minutter, åpner du døren og kaster inn litt vann - 0,5 dl
Den antas å komme fra Anatolia, dagens sentrale Tyrkia. Når tyrkiske bekjente får høre at jeg jevnlig lager børek fremkaller det nesten uten unntak en slags imponert-og-lettere-sjokkert respons
Noen har gjerne noen spørsmål i forhold til det å eventuelt flytte til Tyrkia. Hei alle sammen. Vil dele med dere en oppskrift som jeg fikk ganske nylig
Og, selvfølgelig, fulle av deilige og eksotiske smaker av Midt-Østen og Tyrkia. Det er noen år siden jeg var særlig opptatt av om det som står på middagsbordet er kjøttbasert, vegetarisk eller vegansk
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.