Og brått hadde det blitt sommer i Trondheim, for en fin start på uken. Det har vært blå himmel, sol og varme temperaturer i hele dag, og jeg håper at dette bare er forsmaken på hvordan sommeren blir i år
Denne sommeren har, og er, i stor grad preget av 60-årsdager. Vi tilsatte 100g tørka og smuldra loff pr kilo kjøtt i farsen, og vi røkte dem i en varmrøyker av merket Abu. Ungarske grillpølser0,5 kg kjøttdeig0,5 kg medisterdeig20 g nitrittsalt ( dette utgjøt 2% av kjøttvekta)6 g hvitløkspepper 10 g mexicomix 1 ts peppersaus (red devil)1 ss finhakket persille2 dl vann60 g taffelost ( i små terninger)Svinetarm Bland sammen kjøttdeig og medisterfarse. Fordel farsen på et brett og sett dette brettet i frysern, la kjøttet stå i 30 min til 1 time. La det være igjen 10-15 cm tom tarm når du avslutter pølsa. Viss du trekke dem er det viktig å huske på at vanne ikke skal koke, pølsene skal ligge i vann som holder rund 80 grader i 10 til 15 minutter, og så avkjøles. Medisterpølser med karve300 g medisterfarse500 g kjøttfarse15 g nitrittsallt15 g karve5 g svart pepperTarmBland salt og farse, og la stå over natta. Tilsett karve og annet krydder, sett kaldt i 30 minutter og lag pølser"Italienske pølser"150 g kjøttdeig250 g kjøttfarse150 g medisterdeig12 g nitrittsalt3 grovhakkede fedd hvitløk1 stor neve med finhakket persille50 g hakket parmensan10 g grønn pepper ( helekorn)1,4 dl rødvintarmBland sammen kjøttet og saltet, la det stå kaldt over natta. 10 g. 1 ts peppersaus. 1 ss finhakket persille. 10-15 cm tom tarm når du avslutter pølsa. 15 g. 15 g karve. 150 g kjøttdeig. 150 g medisterdeig. 12 g. 1 stor neve med finhakket persille. 10 g grønn pepper. 1,4 dl rødvin
Til 12 stykker. 1/2 ts bakepulver. 1/2 ts salt. 1 ts kanel. 160 g havregryn. 1 egg. 115 g honning. 1 ts vaniljeekstens ( kan sløyfes) eller bruke vaniljesukker. 100 g smør, smeltet og avkjølt. 110 g rabarbra i små biter eller skiver. 1- Forvarm ovnen til 180 grader, og lag egene muffinsformer med bakepapir eller bruk innkjøpte. 4- Til pynt blander du 2 ss havregryn og 1 ss bruntsukker, og deretter strør du blandingen på alle muffinsene. Til 12 stykker. 1/2 ts bakepulver. 1/2 ts salt. 1 ts kanel. 160 g havregryn. 1 egg. 115 g honning. 1 ts vaniljeekstens ( kan sløyfes) eller bruke vaniljesukker. 100 g smør, smeltet og avkjølt. 110 g rabarbra i små biter eller skiver
1 pakke bacon stekes sprøtt og deles i biterRomanosalat eller hjertesalatMasse revet parmesanDenne gangen hadde jeg et brokkolihode i små buketter oppi og serverte italienske grissini med havsalt til. 2 eggeplommer1 ss dijonsennep1 fedd hvittløk1 ss sitronsaft eller hvitvinseddik1 ss worchestershiresaus1 ss maldonsalt1 ss kvernet pepper1 ss sukkerHa alt oppi litermålet. 1 pakke bacon. 1 ss dijonsennep. 1 fedd. 1 ss sitronsaft eller hvitvinseddik. 1 ss worchestershiresaus. 1 ss maldonsalt. 1 ss kvernet pepper. 1 ss sukker
Håper dere nyter sommeren. Det jeg kanskje setter aller mest pris på, er de varme sommerkveldene der man kan sitte ute til langt på natt og bare prate, spise og kose seg
Å det fikk jeg gjøre to ganger nå vi var i Tyrkia/Alanya. Ja endelig fikk jeg en tur på Starbucks. Jeg elsker mangen av Starbucks varene som er i matbutikkene
Sommer spagetti – til 4. 150g sjampinjong eller annen sopp. 100g rød paprika. 1 ts finhakket hvitløk. 1/2 chilli uten frø, i skiver. 120g ricotta ost. Raw vegansk ricotta på 1-2-3. 160g mandelmel av avskallede mandler. 1/2 ts salt (om dere bruker mandler uten salt). Tilsett 1 og 1 ss ekstra vann til du får ønsket konsistens. Skjær sopp og paprika i 1,5cm biter. 150g sjampinjong eller annen sopp. 100g rød paprika. 1 ts finhakket hvitløk. 1/2 chilli uten frø, i skiver. 120g ricotta ost. 1/2 ts salt (om dere bruker mandler uten salt)
Denne sandwichen har blitt ett av resultatene, og det passer jo perfekt på solfylte dager, eller dager du har lyst på litt Cafesnacks uten å betale 130 kr for det. 1 ts Bakepulver. 1 ss Fiberhusk eller Fiberfin. Sett de inn i ovnen på 200* grader i ca 10-15 min. 100 g Mango. 100 g mager Kesam. 1 ts Sukrin Gold. 1 ts. 1 ss. 100 g Mango. 100 g. 1 ts
I de siste årene har det vært en oppblomstring av små bryggerier som tilbyr de herligste drikker av humle og kornmalt, en utfordring for de etablerte gigantbryggeriene som Carlsberg og Heineken
SOMMER. I dag fikk jeg prøve meg på en morsom liten photoshoot med tema «sommer på landet». Hjemmelaget hyllebærsaft gir skikkelig sommerstemning og smaker jo så godt
God sommer. 1 kg. 1 kg sukker for hver liter ferdigkokt saft. Skal du lage ripsgelé, er det nå på høy tid. Det kommer litt an på hvor i landet du bor, men på torpet i Värmland bugner både rips-og solbærbuskene
Super som tilbehør til sommermaten, kylling, fisk eller til tapas/koldtbord. Som oftes har jeg basilikum i hus, så da ble det en sommerversjon med eple og basilikum i min utgave
Hva er deres planer forresten for sommeren. Til 12 stykker. 1/2 ts bakepulver. 1/2 ts salt. 1 ts kanel. 160 g havregryn. 1 egg. 115 g honning. 1 ts vaniljeekstens ( kan sløyfes) eller bruke vaniljesukker. 100 g smør, smeltet og avkjølt. 110 g rabarbra i små biter eller skiver. 1- Forvarm ovnen til 180 grader, og lag egene muffinsformer med bakepapir eller bruk innkjøpte. 4- Til pynt blander du 2 ss havregryn og 1 ss bruntsukker, og deretter strør du blandingen på alle muffinsene. Til 12 stykker. 1/2 ts bakepulver. 1/2 ts salt. 1 ts kanel. 160 g havregryn. 1 egg 75 g brunt sukker eller sukrin gold som jeg brukte. 115 g honning. 1 ts vaniljeekstens ( kan sløyfes) eller bruke vaniljesukker. 100 g smør, smeltet og avkjølt. 110 g rabarbra i små biter eller skiver
Endelig er det begynt å bli skikkelig sommer. Teller ned dagene til sommerferien begynner (bare en uke igjen på jobb), gleder meg til å ha lange late dager, kose meg med Jenny om dagene frem til Alex tar ferie, og deretter kose oss hele familien
Endelig så kjennes det som at sommeren gjør sitt inntog, og ingenting frister mer enn å sitte ute med en god bok og leske seg med noe kaldt og friskt å drikke
Noe friskere som gir mer følelse av sommer skal du lete lenge etter. Kultur melk inneholder 4,0 g karbohydrater per 100 g og 3,8 g fett. Friske jordbær, 50 g (ca 1 dl) inneholder ca 3,3 g karbohydrater. For en porsjon med ca 1,5 dl kultur og 50 g jordbær blir det 9,3 g karbohydrater og 5,8 g fett. ca 1,5 dl
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.