SAMSUNG CSC. Hjemme hos oss er det min bedre halvdel som er ekspert på bollebaking. Etter mye mas fra venner og familie, har jeg fått tillatelse til å dele oppskriften på bloggen
Ramsløk er jo i vinden som aldri før, og i den sammenheng tenkte jeg at jeg skulle ta det jeg hadde igjen etter en ramsløk burger og lage en pesto med litt norske ingredienser (eller nesten iallefall)
Jeg har nettopp oppdaget ramsløk, eller det var vel pappa som oppdaget det da han gravde en grøft på eiendommen sin og fant noen vekster som luktet som hvitløk
Kos ♥. Gårdagens kosemat, røkt og tørket hvalkjøtt. Snurrepølser (pizzadeig snurret rundt og stekt i ovnen, ca 15 min), og verdens beste sennep og ketsjup
Ramsløk (Allium ursinum). Jeg har personlig ikke brukt denne planten, men jeg har smakt den. Fikk kjøpt et glass purè under Bondens marked for noen år siden
Vi lager noen ganger grøt til frokost, og nå er det gjerne havregrøt. Tidligere var det hirsegrøt, før vi begynte å spise havre igjen, og noen ganger blander jeg hirse og havre
For noen uker siden var jeg og en venninne på tur og plukket en masse ramsløk sammen. En del har jeg fryst ned, og en del har jeg kokkelert med på kjøkkenet, og pesto av ramsløk og soltørkede tomater har vært en suksess på brødskiven i salat eller som pastatopping, så det er blitt mikset sammen flere porsjoner siden jeg tryllet frem denne herlige oppskriften
VÅRRETT FRA NORD OG SØREn bunt grønne aspargesKapersNypoteter med skallFersk lysing eller annen fiskDillOljeSalt og pepperSmeltet smørSitronSkjær poteten i tykke skiver, vend i olje og legg i ildfast fat
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.