Hvem har vel ikke spist kjøttboller på IKEA. Form små kjøttboller med hjelp av en dessertskje og vann og legg dem på to tallerkener fuktet med vann og smurt med litt olje
Jeg ønsker meg så inderlig ei kringle jeg har sett på nett til å henge utenfor bakeriet mitt. Kringlene er liksom symbolet på bakeri, men det er ikke mange bakeri som selger kringler av ulike slag innenfor bakeriets vegger
kok pastaen som anvist på pakken. legg pastaen i bunnen av en smurt form, legg så kjøttdeigen over, hell så salsaen over kjøttdeigen, å bre så over de hakka tomatene, topp retten med ost å gratiner den i ovnen på 200 grader i ca 15 min
Jeg prøvde å rasjonalisere så godt jeg kunne, men måtte til slutt gi tapt og erkjenne at min eneste motivasjon for å reise til IKEA var at jeg hadde lyst på kjøttboller
Eit viktig oppdrag førte meg til Sverige på laurdag, det var ein strålande fin tur med fine damer som reisefølge og ny kunnskap om geografien både i Austfold og Akershus
D. e. t. r. s. ø. n. d. a. g. ,. f. l. v. o. m. i. j. k. J. h. p. å. u. b. L. T. F. M. I. S. «. ». ). (. 1. 8. 2. y. 3. 5. æ. /. 0. +. -. c. H. E. R. 4. N. 9. A. P. B. K. w. G. m g. d l. o g
Ertesuppe og punch er kanskje ikke den kombiansjonen man tenker først på. Det er der den Svenska Akademien spiser den berømte ertesuppa med punch hver torsdag
500 g finsnittet hodekål. 5 ss olivenolje. 5 ss eddik 7 %. salt/nykvernet pepper. Alt blandes godt, og la salaten stå en stund før den skal spises så smakene får satt seg og kålen blir litt myk, hvis man synes den blir for sur, kan sukker smakes til
Hell i smurt stor langpanne og dryss på rosiner og hakkede mandler. 1 egg7,5 dl kefir7,5 dl sukker150 g smeltet smør/margarin3 ss tyttebærsyltetøy1 ss natron rørt ut i litt vann9 dl hvetemel3 ts malt nellik3 ts malt kanelrosiner og hakkede mandlerEgg halvpiskes og blandes med kefir
Steikes på 200 grader i 10 minutter. Ingredienser100 g smeltet smør3 egg1 1/4 dl sukrin1/2 ss fiberhusk3 ss kakao1/2 ts vaniljeVisp egg og sukrin til det blir luftig
Kjempegode kanelboller på svensk vis. Dermed ble de ikke så fine som de pleier å være (typisk at det var akkurat den gangen jeg skulle ta bilde av dem at jeg ikke laget dem fine), men jeg får huske på å ta et bedre bilde neste gang de bakes
Men uansett hvordan man vrir og vender på det, svin er litt kjedelig. Eller, ikke uansett hvordan man vender og vrir på det, for hvis man røyker og salter kjøttet, blir det med ett mer interessant
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.