God gammeldags ertestuing, nam nam Jeg føler noen ganger at gamle Norske tradisjoner blir litt glemt… For å minne dere på Norske tradisjonsmat vil jeg fremover legge ut noen gode oppskrifter for å vekke dere litt
On the other hand, I think very many Norwegian think about meatballs in brown sauce with either creamed cabbage or green pea puree as the most Norwegian dish of all
Lag ertestuing av å mose ertene sammen med litt av ertevannet i boksene. Mye av grunnen er nok at jeg er født og oppvokst med havet som nærmeste nabo, hvor fiske var en populær fritidssyssel gjennom hele oppveksten
Så brukte jeg stavmikser og moste ertene, og smakte til med salt og litt pepper. Pølser og ertestuingJeg planla å ha bønner i tomatsaus til pølsene, men det hadde jeg ikke viste det seg
Og det beste av alt er at det tiner jo mye fortere når det er flatpakket en når det er i en klump, og det blir jo minimalt med rester når man kan ta ut så mye man vil
Derfor kjøpte jeg meg et lite stykke med lutefisk for å få en smak av julen. Det skulle være gul ertestuing og ribbefett etter dagen før til, ikke noe bacon som jeg kan huske
Det finnes en mengde oppskrifter på klippfisk, kokt eller bakt i ovn er av de mest populære, jeg setter stor pris på kokt klippfisk med godt tilbehør, et festmåltid spør du meg
Når det gjelder kjøttkaker har nok de fleste av oss en egen "innebygget" oppskrift, og begrepet "Mors kjøttkaker" kjenner de fleste og er et begrep man ikke skal rokke så veldig mye med
Jeg heller de frosne ertene i en kjele med varmt vann og koker til de blir tint og møre ca 20 min. Deretter moser jeg dem med stavmikser eller lignende før jeg har i 50 gr godt smør, 1 ts salt og1 ts sukker. ca 20 min Deretter moser jeg dem med stavmikser eller lignende før jeg har i
Tøm av vannet og mos ertene med en stavmikser med litt smør og litt fløte eller melk. Fisken kan settes inn i ovnen sammen med løken hvis du har plass, men ikke i samme form
Mos alt sammen med en smørkniv eller gaffel i gryta til bitene blir. Ertestuing. Tilsett stekesjy fra stekepannen( kok ut med ca en dl vann) Tilsett hakket løk og la sausen koke ca 5-10 minutt. Tilsett stekesjy fra stekepannen( kok ut med ca en dl vann) Tilsett hakket løk og la sausen koke ca 5-10 minutt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.