Fjellørret er fin å steke eller grille hel, den er mild og god på smak og passer sammen det meste. Jeg har fylt den med persille og sitron, skinnet har jeg snittet, gnidd inn med olje og krydret med grovkvernet pepper og salt
Fjellørret. 'Surr' filetene sammen med bomullstråd. Urtefylte fjellørret klare til steking. Smelt smør, i en kjele rør inn hvetemel og spe med matfløte under omrøring
Server fjellørret og sopp sammen med kokte nypoteter, noen små snackstomater og en sitronbåt. Nydelig fjellørret fra "fra den gærne sia ta Mjøsa", nærmere bestemt fra Søndre Land i Oppland
Av og til kommer naboen innom med nyfisket fjellørret fra Hovden. Denne gangen har vi grillrøkt den, og som tilbehør har vi laget fyllt squash fra hagen, og servert den med litt sæterrømme
For noen dager siden kom naboen innom med en fet og fin fjellørret på halvkiloen. Og når Slow Foods filosofi også går ut på å kose seg med rene og gode råvarer
Urtefylt fjellørretmed dillstuede poteter og agurksalat. Begynner ukemenyen med ett fantastisk dikt av ordkunstneren og sanglerken Toril Ingeborg Nybrott ♫♪
Det startet med honning og akevittmarinert selvfisket ørret, fortsatte med rådyrfilet og kuliminerte altså med denne flotte tallerkenen basert på det beste kjøttet fra skogens konge
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.