Rødvin. Appelsinsaus med chili. Nyhet på Vinmonopolet nå i mars 2019, er denne rødvinen fra New Zealand. En av de relative sannheter i den uforståelige verden av mat og vin som passer sammen er at
appelsinsaus, glasert rødløk og sopp. Ferdig når rødvinen er kokt inn. 1ts rødvinseddik, ca 1 ss sirup, litt soyasaus og en god dæsj Creme Fraiche. Tilsett så ca 1 dl rødvin, 1 kanelstang og 2ss sukker. 1ts rødvinseddik, ca 1 ss sirup, litt soyasaus og en god dæsj Creme Fraiche
grønnsaker, appelsinsaus, glasert rødløk og sopp. Smeltet 1ss brunsukker og tilsatte ca 2dl appelsinjuice, 1ts rødvinseddik, ca 1 ss sirup, litt soyasaus og en god dæsj Creme Fraiche og enda mer appelsinjuice (væsken ca 5dl tilsammen)litt fløte, salt og pepper og til slutt en liten slump med fett fra andebrystene. Glasert rødløk2-3 store rødløk kuttes i båterSurr rødløken i litt smør i panna til den er blank og finTilsett så ca 1 dl rødvin, 1 kanelstang og 2ss sukkerFerdig når rødvinen er kokt inn. 1ss brunsukker og tilsatte ca 2dl appelsinjuice, 1ts rødvinseddik, ca 1 ss sirup, litt soyasaus og en god dæsj Creme Fraiche og enda mer appelsinjuice (væsken ca 5dl tilsammen)litt fløte, salt og pepper og til slutt en liten slump med fett fra andebrystene. ca 1 dl rødvin
Christer Berens anbefaler en fransk rødvin til denne retten. Rosastekt andebryst med knasende svor, spennende potetpure, myk fennikel og syrlig appelsinsaus med innslag av salte oliven
Populært som det fremdeles er med appelsinsaus til and - jeg foretrekker en god rødvinsaus. Gidder du er det likevel godt med litt rødvinsaus - og slik synes jeg anden blir best og får en ganske sprø svor (nei, ingen er perfekte, men vi er vel på vei